Veckobrev 5 – Hua Hin

“Värda, alla är lika mycket värda, ja, som en pusselbit, där alla bitar behövs”! Sången seglade stolt och högt upp i den thailändska atmosfären när de mindre barnen stämde upp till allsång på torsdagens storsamling. Ja, visst är det så – här på Sanuk är varenda unge viktig (som Astrid Lindgren så klokt uttryckt sig) och alla jobbar vi tillsammans med RAR i både stort och smått. I den andan avslutade vi också veckan, med fredagssolen lysande över oss allihop!

Inför nästa vecka

Vi uppmärksammar det kinesiska nyåret på måndag, vilket också blir temat på torsdagens storsamling. Det vill ni inte missa! Och så har alla elever gemensam idrottsdag ( förmiddag) på stranden onsdag 10/2, all annan idrott i veckan utgår. Samling på skolan 08.30 med promenad för alla elever (de minsta åker tuk-tuk). Vi är tillbaka på skolan till lunch. Glöm inte att fylla på vattenflaska, ta med badkläder och solskydd. Bra med bekväma skor.

Förskolan och förskoleklass

Barnen har tillverkat härliga munkar med anknytning till munkbesöket. Fina älgar har det också blivit, passar bra då veckans bokstav är Ä. Vi har sjungit olika mattesånger och förskoleklassbarnen har jobbat med hälften och dubbelt.

Åk 1-3

Vi har denna vecka fått lära oss om de 7 världsdelarna och haft redovisning på det. Vi fortsätter med redovisningar i olika områden och med ”two star and a wish”.  Barnen har fortsatt arbetat mycket med klockan och geometri denna. Treorna har tränat på att ge instruktioner till de yngre och planerat in veckans idrottslektion med bolltema, vilket blev väldigt lyckat!

Åk 3-4

Vi har haft bild och ritat ett öga, så verklighetstroget som möjligt. Mycket rogivande stund med lugn musik och kreativa barn, underbart!

Vi har också fortsatt arbeta med problemlösningsstrategier. Den här veckan lämnar två av våra vänner oss och vi önskar dom lycklig resa tillbaka till Sverige.

Åk 4-5

Ask three before you ask me är ett uttryck som vi flera gånger aktualiserat under veckan. Det är spännande att se hur barnen hjälpt varandra att lösa kluriga mattetal, tagit reda på vem som regerat längst i världen, förklarat vad personliga pronomen innebär eller diskuterat vattnets kretslopp. Vi lär av varandra helt enkelt!

Åk 6-8

Vi har skrattat en del på thaikurs 1 då vi uttalat fraser, frukter, veckodagar och annat på thai. Vi har jobbat med longitud och latitud, lag och rätt, matte såklart med både prov och diagnoser som gick lätt som en plätt (sades det). Fantasynovell och ultimate frisbee. En givande vecka helt enkelt.

Ha en underbar helg!

Önskar personalen på Sanuk!