Skip to content

Veckobrev 5 – Hua Hin

Veckobrev 5 – Hua Hin

Värmen har kommit tillbaka!

Som alla veckor har även denna varit både innehållsrik och rolig!

Vårt Thailandstema har fokuserat på det Kinesiska nyåret som nu går in i Hästens år. Detta har vi uppmärksammat genom teater på storsamlingen där alla barnen deltog på olika sätt! De små barnen hade som pricken över i:et tillverkat käpphästar som i finalen galopperade in till sången ”Min söta lilla ponny”. Samlingen innehöll också ett dansinslag av de äldre eleverna som gjorde en mycket fin insats.

På idrotten i veckan har de mindre barnen tränat kondition och samarbete genom olika stafetter. Några av eleverna tog dessutom ansvaret för att leda Röris för övriga gruppen. De äldre eleverna har även de fokuserat på kondition och styrka men med lite mer inslag av teori. Vad menas egentligen med kondition och hur mäter man den? De har även arbetat med HLR och i detta tränat stabilt sidoläge.

Vidare har RAR har berörts på olika sätt. De mindre barnen har gjort flera samarbetsövningar och de äldre använt sig av ”Heta Stolen” för att träna på att stå upp för sina egna åsikter i olika sammanhang.

Slutligen vill vi pedagoger önska er en trevlig helg så ses vi i Hästens år!

Malin, Suss, Maud och Maria

Kommande vecka;

På tisdag och torsdag då vi har idrott önskar vi att barnen har med sig vattenflaska och bra skor på fötterna. Torsdagens pass kommer att förläggas till konstgräsplanen på Soi 94. (Emellan Baan Fanny och Baan Jenny) Skolbussar kommer att köra alla barnen dit. De barn som inte har skolskjuts hämtas där klockan 14.00.

På fredag är det studiedag vilket innebär att skolan är stängd.