Skip to content

Veckobrev 5 – Hua Hin

Veckobrev 5 – Hua Hin

Veckans höjdpunkt var när vi fick besök av nio munkar som välsignade vår skola. Det var intressant och spännande och barnen fick vara delaktiga i ceremonin. Munkarna mässade och sjung och vi fick säga efter. Efter själva ceremonin fick munkarna mat och dricka. Vi fick sitta och titta på när de åt med god aptit. Det avslutades med att alla barn fick komma fram till munkarna och ta emot en liten lyckoamulett. Inför deras besök hade vi lärt oss mycket om munkar och hur vi skulle uppträda under ceremonin. Efteråt fick skolbarnen skriva om sina upplevelser och förskolebarnen gjorde egna munkar.

Den här veckan har vi tagit emot fem nya barn. Fantastiskt kul med så många nya kompisar att leka med! Vi har fått lära oss att spela King på norrländskt vis. Det blev snabbt populärt bland stora som små.

Vi har fortsatt att jobba med färgerna den här veckan. Barnen fick reda på vilken veckodag de föddes och vilken som är deras egen färg. Vi undersökte om det var många barn som hade den färgen även som favoritfärg.

På storsamlingen hade skolbarnen redovisning om Buddha och munkarna.

Förskolebarnen har som vanligt lekt mycket och det är härligt att se fantasin i lekarna. Skolbarnen har arbetat flitigt med sina planeringar och det är underbart att se deras ambition och arbetsglädje. Vi har så smått börjat förbereda oss på de nationella proven genom att göra en del gamla prov.

 

Glöm inte att kika in under Bilder > Hua Hin > Album 2012/2013 på alla härliga bilder från vår verksamhet.

Ha en trevlig helg!
Vi ser fram emot ännu en rolig vecka!

Hälsningar Maud, Malin, Cissi