Skip to content

Veckobrev 49 – Huay Yang

Veckobrev 49 – Huay Yang

Under veckan har vi har haft flera uteaktiviteter för oss än vi brukar t.ex. tagit hoppbilder på vår härliga skolgård, haft idrott, gjort tempelbesök, och tagit en promenad till Kungens bild

Morgonsamling
Denna vecka har det varit mycket Thailansanknytning. På storsamlingen redovisade vi om Kungen och läste nationalsången. Vi har också, med vår egen lilla munks hjälp, besökt templet och naturligtvis håller vi oss uppdaterade om vad som sker i Sverige. Vi kan nästan säga att vi har storsamlingar varje dag, eftersom vi träffar och pratar med föräldrarna 2 gånger om dagen!

Idrotten
I detta ljuvliga väder hade vi övningar med vattenballonger, kallt vatten i ballongerna : ). Därefter var det bad i havet. Röris är väldigt roligt så det gör vi lite nu och då!

3-5:an
Arbetet rullar på i de olika ämnena. När vi har så arbetsvilliga och noggranna elever behöver vi inte vara oroliga att inte hinna. Matten är snart klar! I svenskan har det blivit mycket skrivträning, en berättelse, text om Kungen och en saga. Engelskan tränas ju inte bara i skolan utan även ute i byn. Vår klasskamrat i åk 4 var den som berättade om Kung Bhomibul på storsamlingen. Jättebra gjort!

6-9:an
Det märks att det börjar dra ihop sig till terminsslut, för alla lärare hemma vill ha in redovisningar från våra duktiga elever. Det har varit mycket mailande och scannande till och från Sverige. En elev har ett teknikprojekt där hon ska bygga en stol av papper. Den ska hålla för 20 kg. Spännande! Under tema Thai har vi fortsatt med siffror och frukter, vi har också kommit in på lite hur landet styrs i samband med Kungens födelsedag.

Nästa vecka får vi välkomna 5 nya klasskamrater. Kul att det är högsäsong nu.

En skön helg till er alla

önskar Ulla.

på Sanuk-school i Huay Yang