Skip to content

Veckobrev 49 – Hua Hin

Veckobrev 49 –  Hua Hin

Vi började veckan med att fira in första advent. Första ljuset tändes, vi sjöng och läste vers.

I tisdags var det dags för våra nykomlingar att besöka templet. Väl förberedda åkte de iväg för att bli välsignade och få skänka gåvor till munkarna. Vi som var kvar på skolan kämpade på med friidrott i form av längdhopp, kula och starter till 60 m.

På storsamlingen fick barnen visa olika rastaktiviteter för föräldrarna. Det bjöds på olika former av kortspel, cirkus och “Slenderman”.

Mycket av veckans gemensamma stunder har gått till Luciaträning och barnen laddar inför vår Luciakväll, se inbjudan.

Förskola/ Förskoleklass

I adventskalendern har vi bl a fått höra ramsan om “de fem snöflingorna”, tittat närmare på och smakat tre olika thaifrukter och lekt “ett skepp kommer lastat med julsaker”. Den fria leken har dominerats av olika gemenskapslekar som mamma- pappa- barn, bygga koja och cirkus. Alla har fått välja roller till lucia och vi har övat sångerna.

F-klass har tränat på siffror-antal och 5-staket. Vi har även tränat på två-ljudsord med klossar och bokstäver.

År 1-3

Vi började veckan med att titta på julkalendern tillsammans. Tänk vad spännande det är att uppleva något tillsammans och ha möjlighet att dela med sig av tankar man fått av ett avsnitt. Under torsdagens avsnitt var det flera som gömde sig bakom händerna när det blev läskigt.

Läsningen går bättre och bättre för alla och det är en underbar känsla att läsa ut en bok! Det skrivs också olika slags texter som berättelsetexter, faktatexter, serietexter och recensioner. I matematiken så har de yngre eleverna arbetat med siffror och enklare addition och subtraktion. De äldre eleverna fortsätter med klockan och även negativa tal. Inom SO så arbetar vi med forntiden från stenåldern fram till bronsåldern. Inom NO så handlar det bl a om vintern.

År 2-9

Denna vecka säger vi hejdå till en av våra elever, det känns alltid trist.

Fler av våra sofiadistanselever har fått jobba extra hårt för att hinna lämna in alla uppgifter som ska in innan Lucia, men snart är det lov! Eleverna har bland annat jobbat med atomer och gaser i kemi och decimaltal och koordinater i matematik.

I SO har dem fördjupat sig i Grekernas- och Antikens tider.

I språk har vissa elever skrivit kärleksdikter på spanska, jobbat med insändare och fabler i svenska och fått öva på uttal och hörövningar i engelska.

OBS!!! Vi har löss i skolan nu så var vänlig och luskamma er barn i helgen! Medel och luskammar finns att köpa på pharmasy!

Nästa vecka

Vi har idrott på tisdag och torsdag. Alla kommer till skolan i idrottskläder och har med sig vanliga kläder som ombyte. Glöm inte en fylld vattenflaska, badkläder, handduk/sarong och gymnastikskor. Smörj in era barn på morgonen med solkräm.

Lucia

Vi önskar er alla varmt välkomna till skolan 18.00 på onsdag kväll. Då bjuder eleverna på ett Luciatåg med sång och därefter fikar vi tillsammans. Det är alltså ingen storsamling på torsdag.

 

Ha en riktigt trevlig helg så ses vi igen på måndag!

 

Önskar personalen på Sanuk