Skip to content

Veckobrev 49 – Hua Hin

Veckobrev 49 – Hua Hin

Den här veckan har vi arbetat vidare med RAR. Vi har gjort värderingsövningar och lekt stoppleken, spegelleken och jag är bra på. En del av dessa övningar fick också föräldrarna delta i på storsamlingen. Barnen tyckte inte alltid att föräldrarna ställde sig i rätt hörn när de skulle ta ställning i olika frågor.

I måndags var det fars dag här i Thailand. Det är även den gamla kungens födelsedag. Vi visade ett bildspel om Rama IX och berättade lite om honom och anledningen till att han var så otroligt populär. Barnen fick sedan själva skriva om honom.

Vi har även haft massage och lärt oss thailändska fraser som är bra att kunna. Det är verkligen en tillgång att ha elever på skolan som kan thai!

På idrotten har vi haft yoga och lekt fisknätet och gömma stenen. Det är så roligt att se hur duktiga barnen är på att ta instruktioner och förstå nya lekar.

F-3

Den här veckan har vi börjat arbeta med rymden. Vi har sett en film om Big Bang och dessutom varit med om smällen i vårt lilla mysrum och målat hur vi tror att det såg ut. Vi har läst, diskuterat och haft genomgångar om universum, stjärnorna och vårt solsystem. Så många frågor och kloka funderingar som kommer upp när vi arbetar. Rymden är verkligen fascinerande! Veckan avslutades med att barnen fick göra egna raketer.

Vi har haft genomgång om verb, sett på Go Yoyo Go på engelskan, de äldre har börjat skriva egna julsagor och vi har haft en praktisk matematiklektion där vi arbetade med volym. Eleverna har naturligtvis även arbetat med sina egna planeringar. Full fart som vanligt!

Åk 4-7

Oj, vilken vecka vi har haft! En vecka då eleverna verkligen har fått känna att det är viktigt att ta ansvar för sin egen planering. Vilka fantastiskt nöjda miner som lyser i deras ansikten!

Det har varit prov från hemskolorna, engelska-och språk-läxförhör, avslutning och träning inför so-prov, bråk, algebra och läsning av skönlitteratur.

Övrigt

På tisdag nästa vecka den 13/12 samlas vi på skolan kl.18.00. Barnen byter om på skolan. Se till att de är mätta och belåtna. Efter uppträdandet bjuds det på fika.

Eftersom det är Lucia på tisdag så är det ingen storsamling på torsdagen. Vi planerar att åka till stranden istället om vädret tillåter.

 

Ha en mysig tredje advent!

Pedagogerna på Sanuk