Skip to content

Veckobrev 49 – Hua Hin

Veckobrev 49 – Hua Hin

Efter tre veckor tillsammans har vi fått en väldigt fin grupp där barnen tar stort ansvar för hur de är mot varandra. De jobbar verkligen efter RAR som är skolan mål.

Denna vecka har varit full av upplevelser. I tisdags var vi till elephant village. Där fick vi rida på elefanter, se en show och dessutom hjälpa till att tvätta en liten elefantunge. När vi kom tillbaks till skolan gjorde barnen fina konstverk med elefanttema. Barnen har skrivit berättelser/faktatexter, visste du att-texter och sjungit sånger om elefanter.

På storsamlingen i torsdags var det några elever som redovisade fakta om elefanten. Fantastiskt modigt att våga berätta för så många människor.  Förskolebarnen sjöng en elefantsång för föräldrarna. Efter samlingen gick föräldrarna iväg för att fika och barnen fortsatte med sitt skolarbete.

Torsdagen var en stor dag i Hua hins historia, för att konungen skulle fira sin födelsedag just här. Vi på skolan hade bestämt att vi skulle ta oss in till stan för att se kortegen och ”känna in” stämningen. Gatorna var smyckade i gult, människorna var klädda i gult och flickorna hade diadem i håret allt i gult, eftersom gult är kungens färg. Tyvärr såg vi aldrig kungen men vi fick ändå uppleva uppståndelsen. Vi var ett exotiskt inslag i folkmassan och blev fotograferade av många.

På fredagen hade vi tipsrunda om veckans kompis. Då gäller det att kunna så mycket som möjligt om sina vänner. Priset gick till en norsk elev.

Vi förberedde oss också på att ta emot fyra nya elever nästa vecka.

Trevlig helg!

Malin, Suss & Monica