Skip to content

Veckobrev 48-Phuket

Veckobrev 48– Phuket

Den här veckan har vår lilla Kamala visat sin ”ledsna” sida. Det har regnat mycket och solen har visat sig bara ett fåtal gånger. Det känns nästan att vi fått hit hösten från Sverige, men det blir ju alltid solsken efter regn till slut.

På storsamlingen i veckan hade vi femkamp, föräldrar tävlade mot sina barn. Så roligt vi hade speciellt när man skulle fylla små skålar med vattenstrålar från ketchupflaskorna. Inte så lätt som man trodde.

Åk 1-5

Vi har tränat mycket inför nästa vecka . Eleverna kan det de ska berätta om projektet samhälle. Vi arbetar också med mycket matematik och svenska. Den här veckan har eleverna fått skriva en text om vänskap som de sedan fått redovisa för sina klasskamrater.

Idrotten på tisdag hade vi i parken och vid stranden på Kamala beach. Eleverna fick testa kulstötning, sprintstart samt träningsmaskiner i parken. Efter lektionen gick vi till stranden för att plocka snäckor och stenar som förvandlades till små troll under bildlektionen på fredag. Eleverna fick också skriva en berättelse om sitt troll.

På torsdag under idrotten försökte vi ha bollkull ute men var tvungna att gå in på grund av regnet. Eleverna fick göra olika stillsamma stretchövningar på golvet i tystnad, sedan testade vi att stå på händerna och på huvudet. Efteråt gjorde vi Simon Says och avslutade med massagesaga.

I engelskan har vi haft muntliga övningar. Eleverna satt i en ring och fick diskutera och berätta om olika ämnen t.ex om vad de skulle göra under helgen.

Åk 6-9

Alla lärare i Sverige är kontaktade ang hur långt man behöver jobba för att få höstens betyg satta. Eleverna jobbar hemma varje dag. Det är febril verksamhet.

Vi har börjat prata om julen och hur det blir att fira en varm jul här i Thailand. En del av eleverna får besök av släktingar och vänner och en del saknar besök. Trots det ser vi fram emot julen och att få skapa Thailändska julrutiner.

I helgen har eleverna som läxa att titta på julkalendern och det tycker många är en trevlig läxa.

Nästa vecka

Idrott på skolan tisdag och torsdag glöm inte idrottskläder, ombyte, handdukar och vattenflaskor.

Vi ska vika handdukar på thaitemat,ta med en stor och en liten handduk.

Kom ihåg

Tänk på att smörja in barnen med solkräm redan på morgonen.

Trevlig helg !

 Önskar personalen på Sanuk