Skip to content

Veckobrev 48 – Koh Lanta

Veckobrev 48 – Koh Lanta

Under denna veckas samlingar har fokus legat på träning av adventssångerna – och det är en grym kör som har tränats upp. På fredag var det så dags för uppträdande. Förutom de otroligt vackra sångerna som framfördes, hade vi besök av svenska kyrkans präst Maria och hennes assistent Ingvar. Skolår 3-5 framförde en teater till berättelsen ”Legenden om de fyra adventsljusen” – vilken inlevelse! En av eleverna läste upp evangelietexten för första advent. Så trots avsaknaden av snö och kyla har vi nu lite julstämning även här i värmen.

Förskolan
På förskolan den här veckan har vi haft stort fokus på stundande advent och de sånger som vi ska sjunga på adventssamlingen. Barnen sjunger som riktiga sångfåglar och många av barnen utropar: ”- Det här är min favoritsång!” Vi har även gjort fina adventsljus av tidningspapper och silkespapper. Veckans bokstav var J och ett barn kom på att ett ljus låter som J i början av ordet. Då pratade vi om att ord kan stavas på andra sätt än hur de låter. Vi har haft miniröris i Salan och efter det blev det ett härligt bad i poolen. Vi hade cykelrace på flytkorvarna och det simmades för fullt. På torsdagen var det lite mulet väder men vi gick ändå till stranden och lekte och byggde sandslott. Himla skönt även om vi inte badade! Vi har fått finbesök av prästen Maria och hennes assistent Ingvar och vi pratade bl a om vad änglar är och hur de kan se ut. Sen ritade vi det som Maria hade berättat om. Fantasifulla teckningar blev det!

Skolår 1-3
På matematiken har vi arbetat med längd. I mindre grupper gissade eleverna bl.a. hur lång skolans bandyplan är i fot samt i meter. De fick sen kontrollmäta och jämföra med sina egna hypoteser. Matematiklektionerna fortsatte sedan med att eleverna arbetade vidare med enheterna i sina respektive matematikböcker och planeringar.

På engelskan repeterade vi prepositionerna: in, on, under, in front of, next to, beside och between. Vi arbetade sedan med en text om djur och hur djuren låter på engelska. Tillsammans gjorde vi också ett djurkorsord.
På idrotten har vi haft ”Röris” (Friskis och Svettis) samt yoga. Nästa vecka kommer eleverna att få besök av en av våra äldre elever som kommer att fortsätta vårt arbete med ”Röris” tillsammans med gruppen.

Vi har haft religionskunskap och talat om bibliska berättelser. Vi har även haft besök av Maria som är präst i Svenska kyrkan på Koh Lanta. Tillsammans med Maria diskuterade vi kring olika helgon i kristendomen. Nästa steg i detta arbete blir att illustrera utifrån en bibliskberättelse.


Skolår 3-5
I matematiken har vi den här veckan tränat på olika strategier när man ska lösa matteproblem. Var börjar jag och vad har jag för ledtrådar. Härlig känsla när man har klarat av något som verkade så svårt från början. På idrotten har vi provat på lite wushu, en traditionell kinesisk kampsport. Där fick vi verkligen utmana vår koordination och balans. Eleverna har fått visa vad de kan om ”Skogen” genom att skriva en text utifrån en tankekarta. Nästa steg i arbetet blir att jämföra den svenska skogen med en skog här i Thailand.

Skolår 6-9
Veckan började med idrott och aerobics – det ser väldigt lätt ut, men det gäller att hålla ordning på armar och ben och hänga med i musiken. Veckan har sedan fortsatt som vanligt – massor med hårt jobb! Denna vecka har det bland annat jobbats med krafter i fysik, människokroppen i biologi, lag och rätt inom samhällskunskapen, grammatik i engelska och ordklasser i svenska. Vi har även haft en otroligt rolig och givande idrottslektion där en av föräldrarna bistod Annica och höll i handbollsträning nere på stranden.

Sanuk på Facebook
Vi vill passa på att tipsa om att skolan även finns på Facebook. Genom att ”gilla” sidan får ni del av information och smakprov från samtliga av våra skolor i Thailand.

Nästa vecka!
Till veckan är det thaitema igen på tisdag – nya spännande äventyr!
Då är det storsamling på torsdag som vanligt!

Hoppas att ni alla får en underbar helg!
Väl mött igen nästa vecka!

Önskar Personalen på Sanuk