Skip to content

Veckobrev 48 – Huay Yang

Veckobrev 48 – Huay Yang

En händelserik vecka är till ända. Vad sägs om välkomnande av två nya kamrater, besök i en thai-skola, thailändskt hantverk, golf, Loi Kratong och avtackning av två kamrater.

Morgonsamling
Måndagen ägnade vi åt att välkomna våra två nya flickor och att samtala om helgen. Vi har också lärt oss om högtiden Loi Kratong, haft storsamling med redovisning av hur det var att bygga blommorna och vad vi lärt oss om kokospalmen. Vi sa  hejdå till två av våra kamrater som nu lämnar oss ( jättetråkigt ). Fredagen uppmärksammade vi 1:a advent och kollade vad vi kan om nyheter från Sverige.


Idrotten
Att röra sig till Röris är ett väldigt bra och roligt sätt att få motion och träna musklerna även när det regnar. Trots vädret tog vi en promenad på stranden som avslutning på det passet. Golfträningen blev inte riktigt vad vi hoppats, även det får vi skylla på vädrets makter. Bättre lycka en annan gång!
3-5:an Skolarbetet har ägnats åt olika strategier för att lösa multiplikations- och divisionsuppgifter. Det går lätt när man väl kommer på knepen. I svenska är det viktigt att förstå vad man läser, därför har en del tid ägnats åt det. Att vara fingerfärdig är en jättebra egenskap att ha, när vi i veckans thaitema gjorde vackra blommor av sugrör. Bra jobbat!

6-9:an
För våra två flickor som lämnar oss idag, har arbetet mest bestått av att göra klart. Vi har också hunnit med att besöka en thai-skola. Det var jättespännande att se hur alla olika åldrar arbetade. En klass tränade på att skriva de vackra thailändska bokstäverna fint, en klass gjorde maten till skolans elever och en grupp flickor gjorde ett fantastiskt blomsterarrangemang. Att gå till NishaVille och göra Loi Kratong-blommor var också en ny upplevelse. På bilden målade vi frukter som vi äter här och skrev vad de heter på thai.

Glöm inte att kika in under Bilder > Huay Yang > Album 2012/2013 på alla härliga bilder från vår verksamhet.

Hoppas det blir en fin helg på många sätt. Det är vi värda!

Hälsar

Ulla

på Sanuk School Huay Yang