Veckobrev 48 – Hua Hin

Veckan inleddes lugnt och stilla med en massagesaga där barnen fick jobba två och två.

Till vår stora lycka fanns det strand att ha idrott på! Vi körde uppvärmning med löpning varvat med styrka och sedan blev det samarbetsleken Skatten eller Kinesiska muren. Det är en lek där man ska ta sig förbi vakter för att sedan komma åt skatterna och sedan ta sig tillbaka till sitt lag med skatten! En rolig och utmanande lek.

Vid torsdagens storsamling blev det många skratt då vi gjorde stafetter på lite olika knasiga sätt. Föräldrar och barn utmanades med bla. skottkärran, ärtpåsar på olika kroppsdelar och tillsammansgalopp.

Vi avslutade veckan med Lucia-träning och adventspyssel i form av olika stjärnor.

Förskola/ Förskoleklass

En vecka fylld av samarbetslekar med kompisarna på förskolan men även över gränsen till skolan. På Sanuk är det naturligt att alla kan leka med alla. Det har byggts med duplo och lego, lekts mamma-pappa-barn och bakats med lera. Nu har vi även börjat öva på sånger inför lucia och vilka sångfåglar vi har. Tillsammans har vi ritat av och klippt ut gröna händer som vi format till en gran. Den kommer att bli en slags adventskalender med olika aktiviteter varje dag fram till jullovet. Vi avslutade veckan med att julpyssla.

Förskoleklassen har dessutom tränat på siffror och geometriska figurer.

År 1-3

Den här veckan så har vi arbetat med att repetera månaderna och även räkna veckor och dagar på året. En del av de äldre eleverna arbetar med det även på engelska. De tränar också på att räkna med metoden “nerifrån och upp” i subtraktion förutom den klassiska algoritmen. Det är viktigt att ha olika metoder för att kunna lösa uppgifter.

Flera av eleverna i olika åldrar jobbar med både jägar- och bondestenåldern. Det förs intressanta diskussioner om hur de levde förut och vilka likheter och skillnader det finns med oss idag.

Vi tränar med tangram, vilket är ett matematikpussel där man tränar geometriska figurer och att kunna se om figurerna ska få plats i en bild av t ex en lastbil eller svärdfisk. I början får man hjälplinjer i figurerna för att sedan träna med endast ytterkanterna av figuren. Här krävs verkligen tålamod!

Favoriten är nog när man har arbetat klart med delar av planeringen och får möjligheten att arbeta med sumdog. Ett matematikspel via Ipad eller surfplatta.

Vi fortsätter att läsa och lyssnar på boktips av varandra.

År 2-9

Denna vecka har eleverna i de lägre åldrarna jobbat med Rymden och olika årstider i NO, med vikingatider i SO, med multiplikation och tal upp till 100 i matematik, och med alfabetisk ordning och återberättande av text i svenska.

De elever som går i år 5 till 7 har jobbat med Astrid Lindgrens julsagor och fritt berättande av saga i svenska, med Europas städer i SO, med tema kärlek i spanska och med algebra i matematik.

Vår elev i nian simultanbygger en bro i teknik, skriver kärleksbrev på 1900-talssvenska till August Strindberg, samt ett brev på engelska inspirerad av en novell skriven av Roald Dahl.

Allt detta utförs med härlig julmusik i öronen!

Nästa vecka

Vi har idrott på tisdag och torsdag. Alla kommer till skolan i idrottskläder och har med sig vanliga kläder som ombyte. Glöm inte en fylld vattenflaska, badkläder, handduk/sarong och gymnastikskor. Smörj in era barn på morgonen med solkräm.

Några elever ska på tempelbesök på tisdag och de har ej idrott. De har på sig sanuk t-shirt byxor eller kjol som täcker knäna. Bär ej orange klädsel då det är munkarnas färg. Fråga era barn om de ska på tempelbesök. Pedagogerna meddelar er föräldrar som hämtar och lämnar på förskolan.

 

Njut av helgen, ses igen på måndag!

 

Önskar personalen på Sanuk