Veckobrev 48 – Hua Hin

Tempelbesöket var mycket uppskattat! Vi fick tända 3 rökelser, en för Buddha, en för de döda och en för munkarna. Vi blev välsignade och både gav och fick gåvor. Härligt att kunna använda de kunskaper vi lär oss i skolan i verkliga livet.

På morgonsamlingarna har vi tränat på våra namn och haft massage. Vi har jobbat med RAR, respekt för andra, ansvar för mina handlingar och respekt för mig själv. Barnen har i grupper illustrerat serier som beskriver dessa begrepp.

Varje lunchrast får de barn som vill komma in en kvart tidigare för att se på julkalendern. De andra fortsätter leka ute som vanligt. Just nu är det mycket populärt med långhopprep på rasten, katt och råtta. Så mysigt att se små och stora tillsammans!

På fredagens fruktstund hade vi inhandlat en massa olika frukter som vi skar upp, smakade på och försökte lära oss det thailändska namnet. Gott var det men så svårt det kan vara med rätt uttal.

Idrotten i tisdags, för de som inte var på templet, var ett fyspass med Maud. Tror att flera barn kände det i kroppen dagen efter. Men som de jobbade och slet medan Maud hejade på! I torsdags så lekte vi skidskytten. Vilka duktiga skyttar och snabba ben vi fick se.

F-3

Vi har fortsatt arbeta med religion och framförallt kristendom. Barnen har fått se en film om Jesus liv och vi har pratat om att man inte kan veta om historien är sann eller inte.

Engelskan den här veckan handlade om siffrorna upp till 20. Efter att ha tittat på filmen så spelade vi bingo både på engelska och thai. Vilka språkkunniga barn vi har!

I matematiken har vi fortsatt med problemlösning i grupp. Den här veckan arbetade vi med 4-rutan. Den innebär att barnen ska visa matematiken på fyra olika sätt, matematikspråk (4+6=10), bild, räknesaga samt vilket räknesätt och vad dess svar heter (addition och summa). Härliga matematiska diskussioner!

I svenskan har vi haft genomgång om substantiv och fortsatt skriva sagor. Den här veckan läste vi  ”De tre bockarna Bruce” som eleverna på egen hand fick sammanfatta med text och illustrationer.

Vi avslutade veckan med att göra adventsstjärnor tillsammans. Barnen fick välja mellan två olika varianter. Nu får ni alla adventsfint hemma!

Förskola/ förskoleklass

Barnen i förskolan har gjort egna sagor utifrån sin fantasi. Vi har börjat läsa en ny högläsningsbok, Jul på monsterhotellet. Det är ett kapitel om dagen ända till julafton. Ska bli så spännande att följa varulven Bosse med sina två barn och deras hotell.

Åk 4-9

Denna vecka har varit i språkets tecken; Norska, svenska, engelska, franska, spanska, Thai och en hel del kroppsspråk därutöver. Inte illa på en vecka!

På engelskan har vi denna vecka fokuserat på hörförståelsen. Många utav eleverna har inga ljudfiler eller cd-skivor till sina läromedel men det råder vi bot på genom att leta upp varje elevs läromedel på nätet så de kan lyssna på sina texter och de har också blivit introducerade till Esl-lab.com för att ytterligare träna på sin hörförståelse.

Givetvis har vi också spelat kahoot.it vilket var mycket uppskattat!

Inte nog med det så är eleverna fantastiskt duktiga att arbeta med sina individuella planeringar i alla ämnen. Vilket ansvarstagande!

 

Övrigt

Tyvärr är Luciafirandet på Dusit Thani inställt. Istället kommer vi att ha luciatåg på skolan för er föräldrar och andra nära och kära den 13/12. Vi kommer att samlas på skolan kl. 18.00 mätta och belåtna. Det blir uppträdande med fika efteråt.

På tisdag nästa vecka kommer vi att åka till stranden och ha idrott men vi i har morgonsamling som vanligt.

 

Ha en härlig helg!

Pedagogerna på Sanuk