Veckobrev 48 – Hua Hin

Denna vecka har vi tackat av två elever på förskolan. De har fått sin Thailandsbok och vi sjöng för dem. Vi önskar dem en trevlig resa tillbaka hem till Sverige.

I onsdags var det Loi Krotong vilket betyder flytande skål. Detta är en stor högtid för thailändarna med fest och stoj. Alla barn och pedagoger fick prova på att göra en Krothong på skolan som vi sedan på kvällen förde ut i havet. Denna gjorde vi av bananstam, bananblad, pyntade den med blommor, ljus och rökelser Detta bringar lycka och tur och man vill få bort onda andar och synder.

På storsamlingen hade vi Linedance tillsammans med föräldrarna. Det var skoj och väldigt svettigt!

På idrotten har förskolan -åk 8 haft hinderbana och på rasterna körs det parkour och spelas mycket King just nu.

Varje fredag nu framöver kommer vi att tända adventsljus på samlingen. Denna fredag klädde vi granen . Den är vacker att se på och vi känner nu lite julstämning i värmen.

Vi har börjat öva till Lucia för fullt och kommer att ha ett uppträdande på resorten Dusti Thani fred.11/12. Showen börjar 19.00, men alla samlas vid soi 94, längst ner vid den stora parkeringen 17.30, då vi tillsammans åker i stora Tuk tuks lastbilar.

Förskoleklass – förskola

Denna vecka har språkleken bland annat bestått av att dela in ord i stavelser. Ordet banan blir ba-nan och vi lade ut två klossar, eller klappade två gånger för att tydliggöra stavelserna.

Veckans bokstav har varit S och då passade vi på att pröva målningstekniken “sugrörsmålning”

“Sugrörsmålning” var ett av alla ord som vi kom på som började på bokstaven S.

Siffrorna 1-4 har vi övat flitigt, både med tärningar och på papper (förskoleklassbarnen  i sina matteböcker)

Det leks flitigt på raster och under den fria leken. Nu har vi börjat få in lite produkter (tomma förpackningar) till vår affär av er föräldrar, så att leka affär har blivit riktigt roligt!

Åk  F-3

Denna vecka har vi haft miniröris och även språklek tillsammans. Vi har haft lite adventspyssel där eleverna gjort jättefina juleljus.

1-3 har jobbat med månen och fortsatt med sina planeringar och jobbar riktigt bra allihopa.

Åk 4-8

Hos de äldre eleverna flyter skolarbetet på bra och arbetsmoralen i klassrummet är riktigt god. Det är imponerande att se vilket stort ansvar de tar för sina uppgifter. Det bådar gott för framtiden! I torsdags var vi på thaiboxning – oj vilken härlig inställning! Svetten lackade, det small i instruktörernas ”pads” och intresset att kanske prova fler träningstillfällen väcktes hos nästan alla elever, trots värkande fötter och träningsvärk.

 

 

Trevlig första advent!

Önskar Personalen på Sanuk