Skip to content

Veckobrev 47 – Phuket

Veckobrev 47– Phuket

Vart tar tiden vägen, veckorna flyger iväg. Vi har hunnit med ett och annat nytt uttryck på thai denna vecka. Nu kan ingen, varken föräldrar eller barn få ont under massagen för då säger alla ”baubau” vilket betyder mjukt. På storsamlingen dansade vi dans stop. Våra korttidselever hade Tempelbesök på schemat denna vecka vilket de tyckte var både givande och spännande.

Åk 1-5

Aktiviteterna kring tema samhälle börjar gå mot sitt slut. Nu är det hårdträning som väntar. Det är viktigt att eleverna vet vem ska säga vad. Det är bara en och en halv vecka kvar till den stora dagen då föräldrarna kommer att lyssna på vad deras barn har lärt sig under terminen.

I matematik har vi haft Thailands flagga som inspiration till att räkna i skalor. Eleverna fick en modell av flaggan som de sedan förstorade i 1:2 samt 1:3. Vi har fortsatt även med andra geometriska övningar och det ser bra ut, ingen har problem med att förstå vad man ska göra.

I svenskan har vi gjort övningar i böckerna, det är allt från ordklasser till att beskriva och berätta.

Luciasångerna har gett eleverna möjlighet att visa sina sång kunskaper. Eleverna har också fått bestämma vad de ska vara, lucior, stjärngossar, pepparkaksgummor eller tomtar.

Under idrotten i veckan hade vi både 5 kamp samt många nya lekar. Det var uppskattat.

Åk 6-9

Konstruktioner av sugrör och nålar på tid har varit en av uppgifterna i teknik.Vad är teknik och hur kan vi se det i vårt samhälle?

Att prova olika tekniker inom bild har varit ett annat fokus. Visst kan man blanda oljepastell med sand från stranden.

Idrotten har varit intensiv med simning, pingis, badminton, volleboll. De flesta filmer är inskickade och godkända av lärarna i Sverige.

Nu väntar vi in julkalendern som vi ska se på skolan. Vi får dock vänta tills på eftermiddagen pga tidsskillnaden.

Nästa vecka

På tisdag kommer vi att ha idrott i parken vid havet och vi ses där kl 8.30 istället för på skolan. Kom ihåg att barnen ska vara ombytta och ha med sig fyllda vattenflaskor.

Kom ihåg

Tänk på att smörja in barnen med solkräm redan på morgonen.

Trevlig helg !

 Önskar personalen på Sanuk