Skip to content

Veckobrev 47 – Huay Yang

Veckobrev 47 – Huay Yang

Under veckan har vi upplevt flera kraftiga åsk- och regnoväder men det kan också ha sina fördelar, såsom att klassen bl.a. har upptäckt vårt lilla skolbibliotek.

Morgonsamling. En morgonsamling upplevde vi på flaket till en bil på väg upp till vår vackra nationalpark. Det är helt magiskt att se vår fiskeby vakna, båtar på havet, människor på ananas-odlingarna och kossorna på väg till sina dagbeten. Vi har också haft värderingsövningar där vi tränat oss i att ta ställning och stå för vår åsikt. Som vanligt har det även varit nyheter från Sverige och världen. Höjdpunkten var ändå när flickorna skrev en rapp-dikt på temat RAR! Den framförde de sedan på storsamlingen som de värsta proffsen!! Vilka fantastiska talanger det gömmer sig hos oss alla.   

 
Idrotten.
Eftersom vi var vid vattenfallen på idrottslektionen och vädret inte har varit det bästa för utomhusövningar, har vi när det passat kört Röris. Det är roligt och går att göra precis när som helst och med alla åldersgrupper. Föräldrarna fick prova på på storsamlingen och även de blev så där glada och lyckliga som vi blir när vi får röra på oss! Bra jobbat alla! 
6-9:an. Det gemensamma arbetet denna vecka har varit att avsluta buddhismen och att fortsätta våra arbeten om kokospalmen. Det sista vi gjorde var besöka våra munkars tempel och se hu vacker det är. Naturligtvis har vi också tränat på thai. För övrigt har flickornas enskilda arbeten gått vidare. En av dem har under veckan tagit upp en Skypekontakt med en av våra lärare på Koh Lanta för att få extra stöd med spanskan. Tänk så bra det är med tekniken! En annan av eleverna har haft syslöjd under veckan och kommit igång med att sticka en halsduk. ( Ja, den blir nog använd nästa år! ) För övrigt är det mycket NO just nu med  Syror och baser, Arbete, Kraft och Friktion.

På måndag kommer vi att välkomna ytterligare två elever till vår fina skola. De är hjärtligt välkomna!

En skön helg med många fantastiska upplevelser i vackra Huay Yang

önskar Ulla         på Sanuk school i Huay Yang