Skip to content

Veckobrev 47 – Hua Hin

Veckobrev 47 – Hua Hin

Veckan började lugnt och skönt med penselmassage som man både fick och gav.

Tisdagens oväder gjorde så att vi var en starkt reducerad skara här på skolan. Det var väldigt spännande att följa vattnets framfart mellan arbetspassen för oss som lyckats ta oss hit.

Det var även det stora samtalsämnet under onsdagen då alla var på plats igen.

Vem hade sett mest vatten och hur hade man tagit sig fram?

På storsamlingen bjöds det på ett yogapass, denna gång i par med barn/förälder.

Veckans idrott blev en blöt historia med fotboll på den regnvåta gräsmattan och härlig vattenpolo i poolen. För de yngre var det full fart med Röris.

Som avslutning på veckan blev det thaitema med hotellvikning av handdukar.

Låt gärna barnen visa hemma! Vi har även satt igång att träna på luciasånger, inte långt kvar till Lucia 🙂

Förskola/ Förskoleklass

Vi har fortsatt att jobba med färger och tränat på på vad de heter på thai. Flera av barnen har på eget initiativ ritat av sina händer och målat dinosaurier. Den fria leken har dominerats av vatten, vatten, vatten. I sandlådan har ett vattenland skapats där både skolelever och förskolebarn samarbetat. Torsdagens Rörispass genomfördes med stor medvetenhet då barnen tränat det många gånger nu. Det hoppas, stampas, balanseras på ett ben, klappas på olika kroppsdelar och twistas. Som avslutning görs en avslappningsövning där även fantasin utmanas

Vi har tränat på första och sista ljudet i ord, lekt med sammansatta ord och ljudat med bokstäver.

År 1-3

Den här veckan så har vi arbetat en del med “sumdog” på Ipad eller surfplatta. Det är ett roligt sätt att träna på matematik under ett lekfullt sätt. Eftersom instruktionerna är på engelska så blir det två flugor i en smäll!

Vi har även startat upp med Tangram, ett sätt att träna på att lägga pussel med geometriska figurer till en färdig bild. Ett bra sätt att samarbeta med en kompis och att lära av varandra.

Vi fortsätter att läsa varje dag och har fått ihop ännu fler bokrecensioner. En elev läser t o m engelska böcker!

En elev i år 1 har skrivit en egen text på Ipad, vilken lycka!

En elev i år 3 läser om jägarstenåldern och skriver in vad som är likheter eller skillnader mellan män, kvinnor och barn i ett wenndiagram. Veckan avslutas som vanligt på fredag med att de äldre eleverna har glostest i engelska.

År 2-9

I veckan har våra yngsta elever läst ett kapitel till i sin läsbok och svarat på frågor, och även börjat med bokstavsordning i svenska. De har jobbat med addition och subtraktion i matematik. Vår trea har jobbat med multiplikation i matematik, om hösten i NO, och med olika högtider i engelska.

Vi har arbetat med kristendomen i religion och i historia så sätter några sig in i 1700-1800 talets Sverige och andra läser om Egyptens och Greklands storhetstid. Ekonomi ur olika perspektiv i samhällskunskap, den globala, den privata, internationell och nationell, klurigt men intressant.

Det broderas för fullt och det komponeras också, några jobbar på en blueslåt i musiken. En produktiv och lärorik vecka helt enkelt!

Nästa vecka

Vi har idrott på tisdag och torsdag. Alla kommer till skolan i idrottskläder och har med sig vanliga kläder som ombyte. Glöm inte en fylld vattenflaska, badkläder, handduk/sarong och gymnastikskor. Smörj in era barn på morgonen med solkräm.

 

Njut av helgen!

 

Önskar personalen på sanuk