Skip to content

Veckobrev 46-Phuket

Veckobrev 46– Phuket

Förra veckan berättade vi om att vi skulle få nya elever till skolan. Eleverna har anpassat sig bra och tyckt att det har varit roligt att lära sig nya thai ord varje dag. Inom thai tema har vi pratat om Thailands flagga vilken eleverna fick färglägga. Eleverna fick också markera Sverige och Thailand på var sin karta samt lära sig vilka länder är Thailands grannländer. I storsamlingen utmanade vi föräldrarna med nya ord i thaispråket.

Åk 1-5

 Vi fortsätter arbetet med vårt projekt samhälle. Eleverna fortsätter att forska om olika energikällor. Vad är solenergi?, Vad är vind energi? Vad är biogas?

I matematiken har vi börjat med geometri. Vi har vi tittat på mått från förr och nu, vad är en aln, en tum, en famn, en fot? Vi har resonerat kring varför dessa gamla mått inte fungerar särskilt bra idag.

Vi har börjat öva på våra Lucia sånger. Tänk att det snart är Lucia fast denna gång i 30 graders värme.

Idrotten hade vi på skolgården i form av uppvärmning med olika övningar på tisdag och torsdag.

Efter uppvärmningen övade vi på reglerna inom Badminton samt lekte svansleken.

Åk 6-9

 Eleverna jobbar febrilt med sina studier. För att få betyg på höstterminen måste du ha hunnit skicka in alla dina uppgifter och det är många.

Det är många språk som surrar i rummet. Vi hör thai, svenska, engelska, spanska, franska och finska. Visst blir alla nyfikna på språken och mini lektioner i språk får vi av varje elev om vi vill.

Ett av våra projekt är att studera det thailändska postsystemet. Vi har skrivit brev till oss själva och ska se vem som får sitt brev först. Så spännande det ska bli!

Nästa vecka

Tempelbesök på tisdag för de nya eleverna.

Kom ihåg

Tänk på att smörja in barnen med solkräm redan på morgonen.

Trevlig helg !

 Önskar personalen på Sanuk