Veckobrev 46 – Koh Lanta

Veckans thaitema var munkceremoni. Vi hade besök på skolan av fem munkar som kom för att välsigna skolan och alla elever, pedagoger, föräldrar och syskon. Vi satt på golvet i salan och alla elever var så tålmodiga och duktiga under hela ceremonin. Alla elever fick ge munkarna varsin sked med ris som en gåva och ceremonin avslutades med att alla fick välsignat vatten skvätt på sig.

Under veckan har alla elever haft thaispråk och oj, vad mycket och fort eleverna lär sig! Nu kan nog alla både räkna, veckans dagar och färger och några frukter.

Förskolan

När det kommer nya barn i grupperna så ändras också lekarna i gruppen. Det är spännande att se vad de nya barnen tillför för nytt stoft. Vi har fått ett ökat intresse för bygg och konstruktionslek och barnen har samarbetat och byggt stora samhällen och djurparker med kaplastavar och annat byggmaterial. Vi är nu så många barn i förskolan att vi har fått flytta ut Röris i salan. Efter rörisutvärderingen var alla barn överens om att det var jättebra och superkul att vara i salan. Alla barn i förskolan har den här veckan ritat varsin thailandsflagga och en del hann också med att rita en Sverige flagga. Och vad står egentligen färgerna på Thailands flaggan för, barnen på förskolan vet!

Förskoleklass

Vi har startat upp vårt vattentema.Barnen fick fundera på vad vi använder vårt vatten till. Vi gjorde en gemensam tankekarta. Vi har även lärt oss några djur som lever i havet på engelska. Barnen frågade de andra eleverna på skolan om vilket djur i havet som är deras favoritdjur, av resultatet kommer vi att göra en tabell. Vi har gjort en Jellyfish av återvunnet material som simmar i en vattenfylld flaska med blå karamellfärg.På stranden tränade vi att skriva A, tänk vilken stor skrivtavla stranden är.

År 1-3

Alla elever har jobbat på bra med sina planeringar. Vi har fortsatt att arbeta mycket med klockan. Longstayeleverna har arbetat med pengar på so:n. Då har vi pratat om varför man har pengar, vad de ska räcka till och alla elever har också fått hitta på en egen valuta och måla hur dessa pengar ser ut. Vi har även pratat om RAR i alla grupperna.

År 3-6

Eleverna arbetar på flitigt och har fin arbetsro på lektionerna. Shortstay-eleverna ligger bra till i sina planeringar. Longstay-eleverna arbetar vidare med samhällskunskap och i veckan diskuterade vi yrken och lön. Vad är det som gör att vissa yrken är mer välbetalda än andra? När du blir stor vilket är viktigast för dig; att ha ett yrke du tycker om eller ett som ger dig bra betalt? Vilket intressant samtal det blev!

År 6-9

Nu är vi nästan full grupp, vilket är toppenkul! Veckans tema på idrotten var simning. Alla elever imponerade med sin kunskap och sin arbetsvilja. De elever som går i nian simmade hela 1000 m i vår lilla skolpool, vilket innebar 100 längder. Åttorna var inte sämre, utan de simmade 60 längder. Mycket bra jobbat! På tisdag nästa vecka ska vi simma klädsim, så glöm inte att ta med långbyxor och långärmad.

Hoppas att ni får en fin helg önskar pedagogerna på Sanuk