Skip to content

Veckobrev 46 – Huay Yanng

Veckobrev 46 – Huay Yang

Så kom eleverna äntligen. Vi har väntat!

Vi har fixat och donat under en tid men vad är en skola utan barn.

Den här veckan har vi försökt att få tid till att lära känna varandra. Det har vi gjort bland annat genom att leka olika namnlekar. Efter bara några dagar känns det som om vi har blivit en bra grupp, det går snabbare att lära känna varandra när ingen är på hemmaplan och är nya för varandra.

På tisdagar och torsdagar har vi idrott. Den här veckan har vi använt oss av idrotten för att lära oss namnen på alla genom att göra ”namnsitups”. Vi har även lekt ”katten och råttan” och haft stafett. Det är svettigt men eleverna kämpar på. Efter idrottslektionerna har vi badat i skolans pool. Det är underbart att få slänga sig i poolen efter ett idrottspass. I samband med idrottslektionerna har vi tagit våra ”hoppbilder”. De hänger nu på glasdörrarna utanför klassrummet om ni vill se hur de blev.

På en av veckans samlingarna tränade vi på ”Amöbaleken” en variant av sten, sax och påse. När vi sen bjöd in föräldrarna på torsdagens storsamling fick de pröva på att vara amöbor. Det såg roligt ut! Det var trevligt att träffa alla föräldrar tillsammans med barnen.  

Förskola/förskoleklass

Det har börjat två barn i gruppen, en pojke på förskolan och en pojke i förskoleklass, så vi har haft en lugn start på vår vecka.

Det är fantastiskt hur snabbt barnen lär känna varandra, samspelar och hittar varandra.

Vi har lärt känna vår miljö, både inne och ute. Ganska snabbt så hittade barnen ett gemensamt intresse. Bygga kulbanor. De har undersökt olika tekniker och använt olika material för att bygga en bana. De har byggt i lego, med böcker, kaplastavar och vi hittade även små plaströr som gick att sätta ihop och på så sätt få en bana.

Barnen har verkligen jobbat med problemlösning då de resonerar sig fram hur de ska få kulan att åka. Det har varit en utmaning att få banan att luta lagom, men prövar de många gånger så får de till det.

År 1-2

Vi har haft en härlig första vecka tillsammans i ett/tvåan med våra nya vänner. Det har varit full fart och barnen arbetar så flitigt att fröken fått lägga till nya saker hela tiden i deras planeringar.

Vi har arbetat med matte, svenska, so och no förstås men också haft idrott på vår stora skolgård. Det är rätt jobbigt att leka stafett i värmen kunde vi konstatera när vi vilade tillsammans i poolen efteråt.

Vi har dragit igång med lite thaispråk och lärt oss några ord och fraser.

År 3-8

Det är en stor spridning i åldrarna i vår grupp, både åldersmässigt och vad de arbetar med. Det är intressant att se hur alla sitter och arbetar koncentrerat med sina egna arbeten sida vid sida. Den här veckan har vi haft förmånen att sprida ut oss i två rum och ibland har några suttit ute på altanen.

Det är spännande att se hur snabbt de vänjer sig vid ett annat arbetssätt än det som de är vana vid. De får hjälp men ska också försöka arbeta och följa sin planering själva.

Sanukskolan har en egen sång, den har vi tränat på. Vi hoppas kunna framföra den för er inom en snar framtid.

Vi har börjat att läsa Frida Nilssons bok ”Jagger, Jagger”. I mån av tid försöker vi avsluta dagen med en stund gemensam högläsning.

Nästa vecka

Nästa vecka kommer blir vi fler. Redan på måndag får vi nya skolkamrater.

Spännade!

På tisdag har vi idrott som vanligt. De dagar vi har idrott ska alla barn komma till skolan i träningskläder och ha med sig vanliga kläder som ombyte. Smörj in era barn med solkräm redan på morgonen innan de kommer till skolan. Skicka med era barn en fylld flaska med vatten, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong

Thaitema

På torsdag byter vi ut idrottslektionen mot thaitema . På fredag firas Loy kratong – fullmånens dag. Vi kommer att lära oss om högtiden men även arbeta praktiskt .

 

Ha en riktigt fin helg!

 

Önskar personalen på Sanuk