Veckobrev 46 – Huay Yang

Morgonsamling
Äntligen är skolan igång! Under veckan har vi tränat mycket på varandras namn och lärt känna varandra. Vi har startat med thai genom att träna på hur man hälsar på varandra och på veckodagarnas namn. På storsamlingen fick även föräldrarna träna på varandras namn. Detta gjordes med olika lekar. Efter den gick vi till stranden och hade idrott medan föräldrarna fick bekanta sig över en kopp kaffe. Det var uppskattat.
Idrotten
Vi har varit på stranden och haft idrott. Denna vecka har vi haft samarbetsövningar med bollar och uppmärksamhetsövningar. Bl.a. har vi lekt en lek som heter Skatten och en annan lek som heter Hav, Skepp och Land. Det var roligt men svettigt så det passade oss utmärkt att sedan slänga oss i havet.
Förskolan
Den här veckan har det varit tre små goa barn
som börjat förskolan. Det har varit mycket lek för att lära känna varandra. Vi
har haft alla raster tillsammans med skolbarnen och på så sätt även lärt känna
dem. Det är kul att se dem tillsammans och hur de äldre barnen börjar ta hand om och leka lite med förskolebarnen.
Skolan
Det har börjat sex elever i skolan den här
veckan. Stor del av skoltiden har ägnats åt att starta upp sin planering och de har redan kommit igång bra med skolarbetet.
Glöm inte att kika in under Bilder > Huay Yang> Album 2013/2014 på alla
härliga bilder från vår verksamhet.
Loi Krathong
På söndag firas Loi Krathong och vi har med stor hjälp av Miss Not tillverkat båtar som eleverna och barnen kommer att få skicka ut i havet. Detta gör thailändarna vid fullmåne i november varje år. De ber en kort bön om lycka och välgång. Detta uppmärksammar vi för att lära oss den thailändska kulturen.
Ha en skön helg!
Lalla och Maja