Veckobrev 46 – Hua Hin

I måndags så gjorde vi kratonger av bananstam, bananblad, blommor, ljus och rökelse. Det var ganska svårt och pilligt och det fanns många olika tekniker att vika/rulla bladen. Men vad kul det var! I Thailand firar man Loi Krathong för att hedra och tacka vattnet samt att be om ursäkt för att vi smutsar ner det. Många elever satte ut sina kratonger i vattnet på kvällen.

På samlingarna har vi fortsatt med våra namnlekar och samarbetslekar eftersom det kommit ytterligare 4 nya elever. Vi har också intervjuat varandra två och två för att lära känna varandra bättre.

Den här veckan har vi lagt extra fokus på att träna på färger och veckodagar på thai. Eleverna har även fått reda på vilken veckodag de är födda på och vilken färg som då är deras.

På idrotten har vi fortsatt dansa linedance och spelat korgboll. Naturligtvis har vi badat i poolen. Linedance fick även föräldrarna pröva på på storsamlingen med blandat resultat.

Förskola/förskoleklass

Den här veckan har barnen hjälpt en elev i år 6 att skriva en saga. De har hjälpt till med innehållet och ritat bilder till sagan. Nu har barnen fått en idol bland de äldre eleverna.

Tillsammans med de yngre eleverna har vi tränat på enkla sånger på engelska tex Twinkle, twinkle little star. Otroligt vad snabbt de lär sig!

Vi har tränat en hel del på färger och veckodagar på thai genom ramsor och olika sorteringslekar med färger.

Åk 1-3

Den här veckan har vi börjat jobba med sagor. Vi har pratat om vad som kännetecknar en saga, vilka karaktärer som förekommer, typisk miljö och de magiska talen 3, 7 och 12. Vi har gemensamt läst ”Rödluvan och vargen” och sedan sammanfattat sagan utifrån orden vem/vilka, var, problem, lösning och slutet.

I matematiken har vi jobbat med klockan. Vi har pratat om ett dygn, timmar och minuter, hela och halva timmar samt kvartar. De äldre har övat på hela den analoga klockan men även den digitala. Elever har övat på klockan genom spel, Ipad och i matematikboken på sin nivå.

Åk 4-9

Oj, vad veckan gått fort, men mycket har vi hunnit med. En del har fortsatt sitt arbete om Sverige. Att ha koll på alla landskapen och vart dem ligger kräver lite träning. Andra har påbörjat sina teknikprojekt där det gäller att skapa figurer från sagornas värld. Dessa ska kunna röra sig på olika sätt. En saga har skapats om en tomte i samarbete med förskolebarnen. I matematiken har det handlat en hel del om beräkningar av decimaltal. Det gäller verkligen att hålla koll på siffrornas platsvärde.

 

Övrigt

Glöm inte att luskamma hela familjen idag, fredag, som vi kom överens om på storsamlingen.

 

Ha en härlig helg!

Pedagogerna på Sanuk