Skip to content

Veckobrev 46 – Hua Hin

Veckobrev 46 – Hua Hin

Denna vecka har vi på idrotten haft gemensamma uppvärmningar i form av samarbetsövningar. Vi har varit indelade i grupper där eleverna jobbat med hjärt- och lungräddning, tränat motorik och komplexa rörelser med hjälp av hopprep och twistrep.

Under veckan har vi jobbat med RAR med samarbetsövningar och egen reflektion kring RAR och dess betydelse.  I tisdags såg vi Lilla aktuellt och diskuterade kring nyheterna.

Vi har också haft säsongens första avtackningar så med blandade känslor sa vi Sawa dee och önskade de fina eleverna lycka till.

Förskolan/förskoleklassen

Vi jobbar varje dag med språklek utifrån Bornholmsmetoden och denna vecka har vi arbetat med stavelser och klappat ramsor. Veckans bokstav har varit M. Vi kom fram till att ordet “mat” börjar på M och vi har klippt och klistrat upp olika maträtter på wellpapp som vi sedan har sålt i vår restaurang. Där blev det i samma veva lite matematik 🙂 Vi har även jobbat med att sortera figurer, olika former och färger.

På idrotten har vi kämpat med “mini röris” och haft det lugnt och skönt med barn yoga. Vi har pratat om den thailändska flaggan och vad dess färger betyder och sedan målade vi en fin flagga som ska in i våra Thailandsböcker.

Lite hjälp från er föräldrar, när ni får tomma förpackningar (flingor, mjölk etc.) så ta gärna hit dem till skolan, vi behöver varor till vår affär. Veckotidningar tar vi också tacksamt emot.

Åk 2-3

Har arbetat med tema vatten och luft i NO och gjort experiment med isballong, färg och salt. Vi har pratat om vattnets olika faser, och lekt molekylerna i de olika faserna.

I svenskan har vi gått in lite närmare på vokaler och konsonanter och hur det låter när det är dubbelteckning. Vi har skrivit berättelser med hjälp av tankekartor. I matten har några arbetat med diagram, klockan, multiplikation och subtraktion med uppställning och växling och räknehändelser. I engelskan har vi jobbat med olika kroppsdelar och lek leken “Simon says”.

Åk 4-9

Då har ännu en vecka gått i rasande tempo. Även denna vecka har det gjorts flera prov i gruppen. En elev har gjort ett so-prov om arbetsmarknaden och tre elever har gjort matematikprov. Vi hoppas nu att dem kan känna sig nöjda över sin insats. Det är ganska lätt att fastna i tron på att man inte kan och har kunskaper som duger. Det har därför varit passande att vi arbetat extra med RAR denna veckan på skolan.

Eleverna i åk 4-5 har jobbat självständigt med sina planeringar som handlar om allt från kemins grunder till glosor, Europa och Vasatiden. Det är  imponerande att se hur duktiga de är på att planera och driva sitt arbete framåt.

Eleverna som gick på skolan innan höstlovet har haft två lektioner thai denna veckan och är nu klara med thaikurs 1.

 

Pop kan mai!

Önskar Personalen på Sanuk