Skip to content

Veckobrev 45 – Phuket

Veckobrev 45 – Phuket

Nu är Thailands kung Bhumibol begravd och vi har haft en veckas välförtjänt lov.  Eleverna har ny energi och är i full gång igen.

Den här veckan har vi fokus på våra studier i thaispråket. På samlingarna får dessutom eleverna nämna ord på thai som vi andra ska gissa. Det kan bli hur tokigt och roligt som helst.Det viktiga är dock att vi lär oss tillsammans.

Sofia Distans eleverna har haft yoga för alla i storsamlingen. De hade ett väldigt genomtänkt program vilket gör att alla deltar med stort intresse.

Åk 1-5

Den här veckan har vi arbetat hårt med vårt projekt kring samhälle. Eleverna har forskat om; Hur många människor som bor i både Thailand och Sverige? Vad är det för slags människor, var kommer de ifrån? Eleverna har också ritat vårt lilla samhälle på en stor kartongbit. De har fått fundera över; Hur husen ska placeras i förhållande till varandra? Vem bor var? Var finns polisstationen och brandstationen? etc. Samarbetet gick väldigt bra och barnen har varit djupt koncentrerade kring projektet.

I matematiken har vi börjat titta på hur man ritar hus enligt skala?, att först rita på ett litet papper och sedan förstora det hela och bygga enligt rätt skala, hur gör man?, detta har vi övat denna vecka.

I veckan besökte vi vår lärares hus. På vägen dit tittade vi på sophanteringen i Thailand.    Thailands återvinningskung heter Somthai Wongcharoen och vi fick titta på en film om allt han kan återvinna t.ex. t-träjor gjorda av plastflaskor. Vi fick också lära oss om hur man leder bort vatten från gatan, vi tittade på dräneringssystem där där vår lärare bor. Sedan fick alla elever fika gott och mycket.

I engelskan har vi tagit fram ord kring samhälle och skriver en presentation på engelska om Kamala.

Idrotten hade vi åter på skolgården i form av cirkelträning på tisdag och inomhus gymnastik på torsdag p.g.a. regn. Vattenpauserna är viktiga för att motivationen skall hållas uppe. Alla kämpade på.

Åk 6-9

Elever har tränat på att hålla lektioner och det har de verkligen gjort, både för kompisarna och föräldrarna. Den här gången var det en yogalektion med både lätta och svåra positioner. Applåderna från föräldrarna var naturligtvis ett bra betyg och gladde oss enormt mycket.

Sjunga och spela keybord är en inlämningsuppgift som utfördes med bravur.

Det var så bra att övriga elever häpnade och vi lärare fick gåshud.

Vi lever nära havet och det blir naturligtvis enkelt att prova olika metoder i bild med både sand och snäckor.

Nästa vecka

Vi hälsar två nya elever välkomna i åk 3 och åk 5.

Sofia Distans elever gör sina simtest på måndag. Kom ihåg att ta med badkläder.

De yngre barnen går till sopstationen under veckan.

Kom ihåg

Tänk på att smörja in barnen med solkräm redan på morgonen.

Trevlig helg !

Önskar personalen på Sanuk