Skip to content

Veckobrev 45 – Koh Lanta

Veckobrev 45 – Koh Lanta

Vi har haft en bra vecka där vi har hälsat flera elever och pedagoger välkomna till oss på Sanuk. Just nu har vi sju olika elevgrupper och under kommande veckor kommer vi att få ännu fler kompisar i grupperna. Det är härligt att se hur fina, hjälpsamma och kamratliga eleverna är mot varandra!

 Vi har haft thaitema under veckan. Förskolan och förskoleklassen var på besök i templet. För alla nya elever var det en genomgång av buddhismen och vilka ”regler” som gäller vid munkceremonin som kommer att ske på nästa veckas storsamling, på torsdag. Våra ”gamla” elever fick vika handdukar och även denna gång blev det imponerande fina djur.

 På torsdagens storsamling hade vi besök av en präst från Svenska Kyrkan, som berättade lite om halloween och allhelgonadagen.

 Nästa vecka kommer vi att dela upp idrotten och ha den på lite olika dagar, för att alla elever ska få plats och hinna bada i poolen efter idrotten. Johanna, Martina och Henriks grupper kommer att ha idrott på måndagar och onsdagar. Caroline och Mats grupper har idrott på tisdagar och torsdagar. Malins grupp har idrott på tisdagar och onsdagar. Vi kommer också att göra en del förändringar när det gäller rasterna. Tre raster i veckan kommer två pedagoger ta med sig de elever som vill spela fotboll och göra det på stranden. Det kommer inte längre att spelas fotboll på skolgården, utan på planen där det tidigare spelades fotboll kommer det att sättas upp ett nät för volleyboll eller badminton. Två dagar i veckan kommer det att finnas möjlighet att lyssna på högläsning i biblioteket.

 Förskolan

En ny härlig vecka på förskolan. Vi har fått många nya kompisar till vår grupp nu och det är roligt att se hur de ”gamla” barnen bjuder in de nya i olika lekar och hur de kan lära varandra nya saker. Veckans thaitema var ett besök i templet och det har vi för och efterarbetat på olika sätt på förskolan. Vi ser ett stort intresse för djur i den här gruppen och när vi var på stranden hade vi lyckan att se både en krabba och en stor ödla. När vi utvärderade veckan så var de två djurmötena veckans höjdpunkt för många av barnen.

 Förskoleklass

Nu har vi startat upp förskoleklassen, så roligt. Vi har lärt känna varandra genom olika namnlekar. Vi har besökt ett tempel där vi träffade en munk., Vi gav gåvor till munken och fick armband av honom. Han stänkte även lyckovatten på oss. Det var jättespännande och lärorikt. På storsamlingen spelade vi upp en teater som handlade om vårt tempelbesök.

 Åk 1-3

I våra nya grupper har fokus under veckan varit att lära känna varandra. Vi arbetat en del med klockan, den analoga för 1-2:orna och den digitala för 3:orna. Longstay-eleverna har startat upp ett arbete om vatten på no:n. På idrotten hade vi en ny lek som gick ut på att försöka ta skatter från motståndarlaget, något som alla elever tyckte var väldigt roligt.

Åk 3-6

I samhällskunskap arbetar longstay-eleverna med området arbete och ekonomi. Vi har bland annat pratat om yrken som har försvunnit och varför de har gjort det.Eleverna arbetar på flitigt med sina planeringar.

 Åk 6-9

Vi har haft en bra uppstartsvecka efter lovet. Alla elever verkar utvilade och har jobbar väldigt effektivt med sina planeringar. Eftersom gruppen förändras hela tiden nu lägger vi en del tid på att lära känna varandra. Flera elever i vår grupp sjunger solo i kören. De har övat under veckan för att allt ska sitta på fredag när det är dags för uppträdande. På idrotten fortsätter vi med friidrottstemat som vi startade upp innan lovet. Det nya för den här veckan har varit start i startblock och stafett.

 Trevlig helg önskar personalen på Sanuk