Skip to content

Veckobrev 45 – Hua Hin

Veckobrev 45 – Hua Hin

Nu är vi i gång igen efter höstlovet. Vi är nu 22 elever mellan 3-14 år på skolan. Vi är två skolklasser, en förskola och förskoleklass.

Denna vecka har vi gjort flera lekar och samarbetsövningar för att alla ska lära känna varandra. Vi har gjort vända mattan, knuten, och ringen i ringen som vi gjorde med föräldrarna också. Härligt att se alla barnen i de olika åldrarna samarbeta och hjälpas åt. På de gemensamma samlingarna har vi räknat på thailändska och tagit upp vilken färg dagen har. Vi har hälsat godmorgon på thailändska och lärt oss vad frukten som vi haft på fruktstunden heter på thai. På thaitemat kom en expert till oss för att visa hur man gör “blomsterhalsband” som många thailändare har hängande i sina bilar för att de ska bringa lycka. Vi gjorde det på storsamlingen som vi har på torsdagar så alla föräldrar kunde var med.

På idrotten har vi haft olika rörelselekar, stationsövningar och badat i poolen.

Förskola och förskoleklass

Vi har denna vecka arbetat med bokstaven O. Vi hittade många ord som börjar på O. Bland annat “orm” så vi gjorde en lång orm tillsammans av toalettpappersrullar och döpte den till Oskar. Barnen gillar verkligen att måla och pyssla. Vi har även sjungit om ormen Oskar och här kommer texten så ni kan sjunga den tillsammans med era barn.

(mel. Gubben Noak)
Ormen Oskar, ormen Oskar är förtjust i orange. Orangea mockasiner, ojämna gardiner.

Ormen Oskar, ormen Oskar är förtjust i orange.

Sandlådeleken har nu tagit fart när vi fått upp ett solskydd och blivit några fler barn, så tycker ni att era barn har med en hel sandlåda hem så har ni förklaringen där 😉 Men det kanske inte är så farligt, för här i Thailand behöver vi inte ha på oss så mycket kläder som sanden kan fastna i…

På morgonsamlingarna denna vecka har vi vissa dagar varit med de större barnen och de dagar vi har varit själva så har vi haft språklek, rim och ramsor och vi väver hela tiden in thai så nu börjar barnen bli riktigt bra på både veckodagarna och färgerna.

Matematik med tärning har vi också hunnit med, barnen är verkligen ambitiösa och ville även skriva siffror. Alla arbetar efter sin egen nivå och kanske även på sitt eget sätt och det är verkligen fantastiskt att 3, 5 och 6-åringar fungerar så bra tillsammans!

Åk 2-3

Det har varit lite blandat för åk 2-3 denna vecka. Sylvia som jobbar med de yngre eleverna har hjälpt dem att göra deras veckoplaneringar och har satt sig in i deras arbeten. Vi har börjat jobba med tema luft och vatten i No. I engelskan har vi lärt oss fraser som “I like” och “I don´t like” och räknat till 20. I matten jobbar de flesta med addition och subtraktion. I svenskan jobbar vi med att läsa, skriva meningar, skriva sagor och dikter.

Åk 4-8

Denna vecka efter höstlovet har det kommit nya elever till gruppen. Detta har också varit  Pernilles ( pedagogen) första vecka här i Hua Hin tillsammans med era fina barn. Det har planerats och arbetats flitigt. Mycket matematik har det blivit, framför allt geometri och decimaltal. Några av eleverna har gjort prov och visat vilka goda kunskaper de har. En del utmaningar har det varit när det gäller teknik då några fått lära sig nya skolplattformar, men tillsammans har vi övervunnit det. Det bästa med veckan har varit att få se hur snabbt vänskapsband knutits och hur fint eleverna hjälper varandra oavsett ålder. På samlingar, idrott och raster har dessa stora barn varit mycket goda förebilder för de yngre på skolan.

Trevlig helg!

Önskar Personalen på Sanuk