Skip to content

Veckobrev 43 – Koh Lanta

Veckobrev 43 – Koh Lanta

I veckan fick vi vara med om en ”helgonvandring”. Maria, som arbetar som präst för svenska kyrkan, kom hit till Koh Lanta tillsammans med församlingsassistenten Ingvar. Vi hade religionsundervisning och fick lära oss mer om kända helgon. Vi fick bl a möta helgonen Göran, Lucia och Birgitta. Vi tackar för det lärorika besöket och önskar er välkomna tillbaka!

Förskolan
Barnen i gruppen är verkligen intresserade av bokstävernas mystiska värld! Nu har vi kommit till bokstaven Ff i alfabetet. Oj, så många ord vi kunde komma på tillsammans. Vi har tillverkat fiskar, som vi hängt på våra mobiler som har strandtema.
Det har skapats massor under veckan, bl a pärlplattor, prinsessor, hus och broar. Vi har även badat och lekt i skolpool och på vår fina strand.

Idrott
På idrotten har vi spelat handboll i veckan. Vi övade på ett lekfullt sätt kastövningar och teknik. Tack Micke för att du kom och höll lektioner för oss, besöket var mycket uppskattat! Efter lovet kommer vi att dela in eleverna i nya idrottsgrupper eftersom vi blir fler på skolan. Vi återkommer om vilka dagar det blir efter lovet.

FN-dagen
Vi uppmärksammade FN-dagen på torsdagens storsamling. Samlingen började med att barnen tillsammans med sina föräldrar fick gå en tipspromenad. Vad vet vi om FN och deras arbete?
Väl tillbaka i salan gick vi igenom frågorna och rättade dem. Vi avslutade med att sjunga några sånger tillsammans.

Skolår 1-2
Vi har arbetat med religion och kristna helgon under veckan. Vi har skapat helgon i foliepapper som vi sedan satte upp på väggen i klassrummet. Alla elever skrev dessutom en berättelse eller faktatext om sitt helgon även de sitter uppsatta på väggen.

Vi har fortsatt vårt arbete med engelska ord. Temat har varit färger och kläder på engelska och översatt till svenska. Höjdpunkten alla kategorier var då klassen fick göra sina egna memoryspel. På memorykorten skrev barnen på engelska samt den svenska översättningen. Till slut färglade alla framsidorna på korten. Det blev full aktivitet i klassrummet när barnen i par spelade mot varandra.

Skolår 3-5
Även på vår skola känner man av att ett lov är på väg. Alla har arbetat hårt för att bli klara med uppgifterna i tid. Det har gjorts prov i matematik, läxförhör i engelska, arbetats med kartkunskap och jämförelser mellan Koh Lanta och Öland. Det går inte att undvika att få en mängd kunskaper utöver sin egen planering.
Det börjar bli dags för en del elever att åka hem och då får de sin Thailandsbok. Alla vill titta i den och blir förvånade över hur mycket vi har gjort tillsammans. Det blir många glada skratt.

Storyline år 1-5
Familjerna har nu blivit experter på hjälmbyggen. En familjs hjälm var dessutom lite mer hållbar än de andra familjernas. Grattis familjen Fredberg som klarade ”äggkastet” från fem meters höjd.
Vi arbetade vidare med trafik och fordon då familjerna fick ett brev från det thailändska vägverket. De bad oss om hjälp med att räkna alla fordon som passerar huvudleden i båda riktningarna eftersom de hade personalbrist. Sagt och gjort! Eleverna blev indelade i åldersgenuina grupper och tillsammans räknade de fordon under femton minuter. Nästa uppdrag var att göra ett diagram och presentera resultatet.
Vår storyline avslutades med ett mingelparty där alla famljerna fick presentera temats gång för de andra eleverna.

Vi önskar er alla ett riktigt skönt höstlov!
Väl mött efter lovet igen!

Hälsningar Personalen på Sanuk