Skip to content

Veckobrev 43 – Hua Hin

Veckobrev 43 – Hua Hin

Vi började med yoga för att komma igång med den nya veckan.

I tisdags uppmärksammade vi FN-dagen och barnen fick lära sig lite mer om Barnkonventionen.

På veckans idrott har det varit full fart med badminton, volleyboll, vattenpolo och den efterfrågade leken General och spion.

Det var lite pirrigt att redovisa vårt story-line arbete för föräldrarna men oj så nöjda alla var efteråt. Även vår uppdragsgivare Cilla Lingonbär var nöjd med barnens modell och bjöd på kalas.

Vi avslutade veckan med gemensamt Halloween-pyssel.

Förskola/ F-klass

Vi har ägnat veckan åt att avsluta storyline-arbetet och även pysslat till annalkande Halloween.

År 1-3

Det har varit en rolig men intensiv sista vecka innan vi går på höstlov. Konstigt att skriva höst när det fortfarande känns som högsommar.

Vi fortsätter som vanligt med den individuella planeringen. Det är roligt att följa utvecklingen på eleverna och se hur några har lärt sig läsa, skriva och känna igen både de stora och små bokstäverna i alfabetet. Andra elever arbetar vidare med att skriva olika slags texter som de även får textförbättra. I matten så arbetar många med klockan, både att förstå den analoga men även den digitala klockan. Fråga gärna era barn vad klockan är där hemma!

I torsdags så hade vi redovisning för storylinearbetet som har fortlöpt under fem veckor. Det blev en fantastisk succé när eleverna redovisade sitt arbete om samhället som de har döpt till Tottowyn. Efter själva redovisningen så gick eleverna runt och berättade för sina föräldrar vad de hade tillverkat. Det var många glada och stolta elever som sedan kom in i klassrummet efter att föräldrarna åkt, flera centimetrar längre…

År 3-9

Eleverna i denna grupp har varit ivriga på att jobba och bli klara med sina insändningsuppgifter för att njuta av en veckas lov.

Det har skrivits ett nytt kapitel i en roman och samtidigt har det övats på hur man skriver dialoger. En har jobbat med berättande texter och en annan har gjort en analys av en skönlitterär bok.

Vi har arbetat med naturen i Sverige på hösten, även om det känns lite tokigt att göra det här!  Vi har också lärt oss om kroppen i biologi, det är många nya begrepp att lära sig. 6:orna har jobbat med mått och materia i fysik, lärt sig om Arkimedes princip och densitet.

De har också lärt sig nya ord om skolan på spanska.

Några av de äldsta har jobbat hårt med matematiken, och blivit bättre på area och volym, tid och prefixer och i bild har det ritats en profil av en annan vald elev.

Vecka 45

Ingen idrott på tisdag men på torsdag. Alla kommer ombytta och klara i idrottskläder och gymnastikskor. Packa med er vanliga kläder som ombyte, sarong/handduk, badkläder, solkräm och vattenflaska.

På måndag v. 45 ska vi göra egna kratonger eftersom det är Loy Kratong, fredag den 3 november.

 

Ha ett riktigt fint höstlov och en fin Loy Kratong, så ses vi på måndag den 6 november 08.30!

 

Önskar personalen på Sanuk