Skip to content

Veckobrev 42-Phuket

Veckobrev 42 – Phuket

Morgonsamlingarna börjar få riktigt bra struktur. Vi har vår yoga, massagesaga samt alltid en liten lektion i det vackra thaispråket. Efter bara en månad har eleverna lärt sig otroligt mycket.

Thaitemat denna vecka handlade om thaiboxning. Vi besökte Myay Thai centret där Mr Air, tränaren, tog hand om eleverna på det bästa sättet. Han började med att olja in elevernas ben med tigerbalsam för att mjuka upp musklerna.Sedan lindades handleden och fingrarna in. Eleverna tränade hårt i 33 graders värme tillsammans med Mr Air som verkade totalt oberörd av värmen. Efter nästan två timmars träningspass var alla mer än nöjda. Efter träningen gick vi till skolan och en belöning i form av vattenspridare väntade på alla som ville.

På storsamlingen  hade vi växtkunskap för föräldrarna. Föräldrarna fick gå en liten tipsrunda med 10 frågor tillsammans med sina barn. Vi forskar vidare om växter och deras betydelse för människan, luften etc.

På torsdagsmorgon efter tipspromenaden spelade vi volleyboll. Innan spelet kunde starta såg vi till att märka spelplanen med rep. Det var mycket matematik i det. Det skulle vara 9 meter på kortsidorna, 18 meter på långsidorna, 3 meters area i mitten samt höjden på nätet skulle kontrolleras. Efter detta tittade vi på spelar placeringen på spelplanen innan spelet kunde starta.

Åk 1-5

Åk 3 och 4 har på engelska skrivit till en kompis eller någon annan bekant eller obekant. Man fick skriva vad man ville. De har mejlat breven till mottagaren så nu väntar några av eleverna på ett svar.

Vi jobbar vidare med tankekartor, återberättande samt att läsa böcker eller korta noveller.

Under veckan har barnen skrivit om Buddhism och Islam, vi ska sätta upp det vi skrivit på väggen.

Samhället Kamala har legat i fokus denna vecka. Vi hade en ”brainstorming” om vilka människor, djur, yrkesgrupper etc finns i Kamala.?

Vattenmelonplantorna växer. I bild gjorde vi växter av trolldeg. Det är meningen att dessa växter skall placeras på vårt samhällsbygge.

Åk 6-9

Vem/vilka styr Sverige? Vad har regeringsmedlemmarna för titel? Det är några av frågorna Sofia distansarna har jobbat med.

Någon har haft textil och lärt sig både att rita en skiss samt att virka en fin necessär.

Experiment i t.ex. biologi är alltid intressant och många är nyfikna.

Inlämning av voicemail blir mer och mer en vardag för eleverna och det rullar på i en snabb takt.

Det var lärorikt att se hur mycket våra föräldrar kunde om växterna på tipspromenaden.

Nästa vecka

På onsdag ska vi till blomsterträdgården för att se om vi kan hitta de vanligaste svenska krukväxterna där. Vi tittar även på hur bladen är formade på växterna, hur blommorna ser ut och mycket mera. Jord och blommor ska införskaffas för att göra det ännu finare på vår skolgård.

På torsdag hedrar vi kungen genom att bära svarta kläder, om vi har några. ”Begravningskaffe” blir det  hemma hos Anita på eftermiddagen. Eleverna hämtas hos Anita kl. 14.00 (karta lämnas till eleverna)

Kom ihåg

Tänk på att smörja in barnen med solkräm redan på morgonen.

Trevlig helg!

Önskar personalen på Sanuk