Skip to content

Veckobrev 42 – Koh Lanta

Veckobrev 42 – Koh Lanta

Det är underbart att se alla elever leka tillsammans på rasterna! Det spelar ingen roll om man går i förskolan eller i skolan, det går alltid att hitta på något kul tillsammans. Den här veckan har eleverna bland annat lekt en lek som kallas för kortleken. Vi pedagoger introducerade leken på morgonsamlingen i måndags och efter det har eleverna själva tagit initiativet att leka den. Andra saker som det varit mycket av på rasterna den här veckan är som vanligt pingis och twistband, men det har också tränats intensivt med Speed Stacks. Det är en speciell typ av plastmuggar som man staplar i olika formationer efter ett givet mönster.

Under veckan som gått har vi haft flera spännande aktiviteter, som uppskattats av eleverna.
I tisdags hade vi thaitema Yoga. Vi delade upp eleverna i tre olika grupper, utifrån ålder. Varje grupp fick sedan prova på att ha ett pass yoga tillsammans med Farra på Oasis yoga. Det var både lärorikt och kul. Vi gjorde allt ifrån att leka djur till att göra solhälsning och stå i krigarposition. Passet avslutades med en stund skön avslappning

På torsdagens storsamling fick alla elever tillverka varsin drillstav, tillsammans med sina föräldrar. Materialet vi använde för att tillverka stavarna var bland annat gamla innerslangar till mopeddäck, isoleringsband och elrör. Det låter kanske inte som att det blir så fint, men efter att eleverna smyckat sina stavar blev de fantastiskt vackra! Vill ni se smakprov, så titta gärna under rubriken bilder på hemsidan.
På samlingen i fredags fick vi lära oss att hantera drillstavarna. Ett par av våra duktiga elever visade några övningar, som vi alla tränade på.

Förskolan
I måndags tog vi en promenad på stranden och letade fina snäckor. Vi hittade massor! Av dessa blev det vackra tavlor.
Vi har arbetat med bokstaven P. Vi hittade många ord som börjar på bokstaven P, t.ex pappa, pil, pingvin och puss.
Masken Max har hälsat på hos oss och berättat om 10-kompisar. 5 och 5 är 10-kompisar liksom 8 och 2! Som vanligt har vi haft Miniröris och många dopp i vår pool.

Åk 1-3
Veckan började med att vi hälsade ytterligare en ny klasskamrat välkommen. Nu är vi tre pojkar och tre flickor i åk 2 och 4 och 2 flickor i förskoleklass.
I matten har vi fortsatt med 10 – kompisar och de äldre eleverna tränade multiplikation. Alla visar att övning ger färdighet!
I svenska arbetas det flitigt med läsförståelse, att läsa böcker och att skriva meningar och berättelser.
Vi har också arbetat med engelska. Då hälsade vi på varandra och talade om djur.
På thailändska har vi lärt oss siffror och veckans dagar.
Vårt SO/NO projekt “Djurparken” fortsätter med många nya upplevelser och kunskaper! Det jobbas ivrigt med att färdigställa parken så att den är klar till nästa torsdag.

Åk 4-5
Vi har arbetat på med vår forskning om djur här i Thailand och nu håller vi på att skapa dem i miniatyr. Det är viktigt att studera former och linjer och vi lär oss hur stora kroppsdelarna är i förhållande till varandra. Vi använder oss av lera till detta arbete då det är ett bra sätt att lära sig detta på. Vi har tränat på multiplikationstabellerna och förklarat sambandet mellan räknesätten multiplikation och division. Då det är viktigt att prata matematik avslutade vi vår vecka med fler matte spel.

Åk 6-9
Två elever i vår grupp fyller år den här veckan. Det firade vi med en mysig fikastund i torsdags.
När det gäller arbetet, så är det full aktivitet hela dagarna.
Flera av eleverna arbetar med ett stort teknikprojekt som heter bära eller brista. Det är ett projekt som innebär att man bland annat ska göra en ritning och bygga en modell av en bro. Vi ser mycket fram emot att se de färdiga broarna. Projektet ska genomföras någon gång under högstadiet, så här arbetar flera årskurser tillsammans.
Förutom teknik, har det under veckan arbetats en hel del med religion i flera av årskurserna.

Vi önskar alla en skön och trevlig helg!
/Personalen på Sanuk