Skip to content

Veckobrev 42 – Hua Hin

Veckobrev 42 – Hua Hin

Pedagogerna på förskolan har hittat på en egen massagesaga om mangroveträsket, det blev både lärorikt och skönt på måndagsmorgonen. I tisdags var F-3 på tempelbesök och förskolan upp till åk 8 var iväg till mangroveträsket. På storsamlingen så redovisade några i åk 4 och 5 sitt tempelbesök för alla föräldrar och elever, riktigt modiga. Därefter spelade vi kroppsmemory. Det är ett memory men istället för kort så är vi människor korten. Man är i ett par som gör samma rörelse. Bra spel att träna sitt minne på. Under fredagens morgonsamling sjöng vi “tigerjakten” och körde “ under hökens vingar kom” med färger på thailändska.

Eftersom vi har varit iväg på thaiteman så uteblev idrotten i tisdags, men på torsdagens idrott så körde vi “land, skepp och hav” och “spökboll” Det blev ett lagom svettigt idrottspass med ett skönt pooldopp efteråt.

Förskola/ Förskoleklass

Fokus denna vecka har legat på att fortsätta arbeta med Tio små kompisböcker. Vi har koncentrerat oss på böckerna ”Dela med dig” och ”Visa dina känslor”. Förskolans läroplan säger att vi ska ”…sträva efter att varje barn utvecklar förmåga att ta hänsyn till och leva sig in i andra människors situation samt vilja att hjälpa andra. Så vi har pratat om gott kamratskap och vi uppmärksammar barnen i stunderna när de gör eller säger något fint till någon kompis. Vi har också pratat om olika känslor och hur man kan se ut om är ledsen, glad etc.

Tillsammans har vi också fortsatt på temat hösten, vi har bakat trolldeg som barnen sedan ska få skapa svampar av. Vi följde ett recept och vi räknade hur mycket av varje ingrediens vi skulle ha i degen, på detta sätt får barnen möjlighet att utveckla ”…sin matematiska förmåga att föra och följa resonemang.” (Lpfö -98 (rev. 2010))

År 1-3

Förutom sina egna planeringar (matematik, svenska – läsförståelse, och engelska) har 1-3:orna övat på att skriva egna räknesagor som de sedan redovisat för varandra. Roligt att räkna ut kompisarnas egna tal! I svenska har vi skrivit stafettsagor som blev tokiga och roliga. Storyline-arbetet pågår för fullt. Vi är inne på skapardelen och det växer fram en fin värld med vackra färger, palmer och berg. Djur av lera har formats som sedan ska målas. Faktadelen till vårt storyline denna vecka har handlat om luft.

År 4-8

Denna vecka har en grupp elever i 4:an och 5:an förberett och redovisat på storsamlingen om vårat besök på Khao Taos tempel. Vi har fått en ny elev som går i 5:an och alla är väldigt glada över att få en ny kompis.

I matematik jobbar vi vidare med decimaltal, geometri, procent och potenser. I engelska har några elever fått skriva en dagbok och öva på verb i dåtid.

Sofia Distans eleverna har läst romaner som de ska redovisa, genom frågor om boken och genom en recension.

Nästa vecka

Idrott – Tisdag

Dagen vi har idrott så kommer alla barn till skolan i träningskläder och har med sig vanliga kläder som ombyte. Smörj in era barn med solkräm på morgonen, skicka med vattenflaska, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong

Ingen idrott på torsdag då 1-5:an istället har strorylineavslut och ni föräldrar är varmt välkomna 08.30 för att vara med.

 

Ha en riktigt rolig helg!

 

Önskar personalen på sanuk