Skip to content

Veckobrev 42 – Hua Hin

Veckobrev 42 – Hua Hin

Ny vecka, nya äventyr och nya bekantskaper!

Vi har lärt känna varandra genom bla. samarbetsleken ”Mattan” och även haft massage.

I tisdags försvann halva styrkan iväg på tempelbesök och vi andra hade idrott med volleyboll och badminton. De yngsta lekte rörelselekar och skuttade loss med Röris.

På torsdagens storsamling var det dags igen för avtackningar och därefter bjöd vi upp föräldrarna till linedance. Alla ställde upp sig på två led, killar i det ena och tjejer i det andra, mot varandra. Ur högtalaren ljöd låten “Cotton eye joe”. Underbart att se så många dansa tillsammans!

Förskola/ F-klass

På Sanuk finns det massor av tid för den egna leken där man kan vara tillsammans oavsett ålder. Det märks väldigt tydligt vid uteleken där verkligen alla ingår i olika lekkonstellationer och har sin naturliga plats. Denna känsla av tillhörighet gör att de små kan delta på sina villkor när det skapats med vårt gemensamma projekt som upptagit mycket av dagarna den här veckan. Efter egen bästa förmåga har de skapat både museum, godisaffär, bilar och allt möjligt.

År 1-3

Även den här veckan har vi jobbat vidare med storylinearbetet “samhället”. Det är fantastiskt att se hur eleverna funderar, kommer på nya idéer, diskuterar med varandra, bygger, utvecklar sina idéer, förbättrar, bygger igen, målar och sedan gör nya byggnader, träd, bilar mm. Det roligaste är nog ändå slutsamlingen runt vårt samhälle när de får berömma varandras arbeten. Man kan nästan se hur de växer flera centimetrar. Det är magiskt att få och ge beröm!

Vi har även jobbat vidare med den vanliga individuella planeringen. Det är stort fokus och det ställs många kloka frågor som får arbetet att gå framåt.

År 3-9

En grupp elever har fått åka och besöka ett tempel och skriva om deras upplevelse i sina Thaiböcker.

Medan vissa elever jobbar med volym i matte, jobbar andra med atomer och molekyler i kemi. Vi lär oss också mer om hur människokroppen fungerar när man äter mat. I bild har en elev fått göra en blyertsstudie av sin hand, och två andra elever har format sin trolldeg till…. troll! Vi lär oss nya glosor i engelska och spanska och läser i svenska.

Vi har också haft intressanta diskussioner om vissa nyhetsinslag vi såg när vi tittade på Lilla aktuellt, bland annat om sociala medier, mobbning och skillnad på lönen i dam och herrfotboll.

Nästa vecka

Idrott tisdag och torsdag. Alla kommer ombytta och klara i idrottskläder och gymnastikskor. Packa med er vanliga kläder som ombyte, sarong/handduk, badkläder, solkräm och vattenflaska.

 

Njut av helgen, pop kan mai wan Jan!

 

Önskar personalen på Sanuk