Skip to content

Veckobrev 42- Hua Hin

Veckobrev 42 – Hua Hin

Samhällsbygget i vårt Story Line är i full gång. Vi bygger, mäter, målar och formar. När vi arbetar med detta Story Line får vi in ämnen som teknik, svenska, bild, samhällskunskap, matematik, lite kemi och fysik.

I morse när vi kom till skolan hade någon kastat sopor överallt i hela samhället, det var som en stor soptipp. Det var inte så roligt och inte så fint heller. Först tyckte eleverna att vi skulle kasta allt i soptunnan, men så säger en att det inte är bra. En annan tyckte att vi kunde bränna allt för det gör dem lite överallt i Thailand.

Efter en del diskussioner om soporna kom vi i alla fall fram till att det inte är bra att bränna sopor för till exempel plast är giftigt i gasform och det är inte bra att kasta plast ute i naturen då det tar flera hundra år för den att brytas ner så istället tog vi reda på hur man sopsorterar. Vi ordnade sopstationer för plast, papper, tidningar, metall och glas och lade fram en papperskorg och en låda för sådant som vi inte kunde sortera. Det som var klurigt att sortera var glödlampan, batterierna, bomull, postitlappen och nagelacksflaskan.

Nästa vecka ska vi ha Story Line avslut och redovisa vårt arbete på storsamlignen. Föräldrarna är varmt välkomna men bara om de inte är sig själva. Alla ska ha en “karaktär”.

I tisdags var vi iväg på yoga. Vi fick lära oss flera olika positioner, som katten, kobran, kamelen, fjärilen, hunden, krigaren och trädet. Yogapasset var mycket givande och lite svårt. På storsamlingen visade alla barn och elever upp en yogaposition var och föräldrarna gjorde efter. Flera av eleverna tänker nu börja på yoga 🙂

Veckans idrottspass har bestått av innebandy (förutom yogan som både är idrott och ett thaitema). Vi har fått nya bandyklubbor så det var extra kul att få spela. En av de äldsta eleverna går på innebandy hemma i Sverige så han höll i passet.

Förskola och förskoleklass

Den här veckan har det varit mycket sång. Vi har använt både sångkort och sångpåsar. Det har blandats både nya och gamla sånger.

Vi har tränat frukterna på thai. Det har vi bl.a. gjort genom att leka Kims lek – “alla frukter på en bricka” och sedan blundar barnen och en frukt tas bort. Vilken frukt saknas?

Förskoleklassen har arbetat med bokstaven Ff. Hur låter den och hur ser den ut? Vi har även kommit in på vad en mening är – Börjar med stor bokstav, slutar med punkt och mellanrum mellan orden.

Åk 2-8

Vi är i slutspurten i flera ämnen nu då en del arbeten ska vara färdiga innan höstlovet. Prov har gjorts i matematik och en debatt i engelska är färdigskriven och debatterad. Ämnet blev “dödsstraff” för och emot argument har skrivits.

I samhällskunskap har de yngre eleverna läst och svarat på frågor om trafiken. Trafikreglerna i Sverige är lite annorlunda jämfört med dem i Thailand.

I svenskan har några läst noveller och några berättelser har skrivits. Flera av de yngre eleverna har skrivit faktatexter om djur.

Innan lovet ska alla gå tillbaka och textförbättra, se över sin stavning och gå igenom och se om de skrivit i en och samma tempusform. Även rätta i sina matematikböcker.

Nästa vecka

Vi har idrott som vanligt tisdag och torsdag, men några elever på skolan och barn på förskolan ska på tempelbesök på tisdag och då uteblir idrotten för dem. Fråga era barn om detta. De som ska på tempelbesök ska ha på sig sina sanuktröjor och flickorna ska ha byxor eller kjol som täcker knäna. Ingen får bära orange färg, då det är munkarnas färg.

 

Ha en underbar helg!

Önskar personalen på Sanuk.