Skip to content

Veckobrev 42 – Hua Hin

Veckobrev 42 – Hua Hin

Vi har arbetat en hel del med värdegrund i veckan.  Vi arbetar med RAR på Sanuk, det är ett sätt att förklara läroplanens värdegrund på. Det första r:et står för respekt för andra, a:et står för ansvar för sina handlingar och det sista r:et står för respekt för sig själv.  I måndags arbetade vi med det första r:et. Vi gjorde några värderingsövningar som fyra hörn och heta stolen och diskuterade sedan hur man kan göra för att visa respekt för andra. I tisdags så arbetatde vi med a:et och pedagogerna spelade upp små forumspel och eleverna fick stoppa där de tyckte att de ville ändra något, så hoppade de in i teatern och ändrade till det sätt som de ansåg passa ”ansvar för sina handlingar”. I onsdags arbetade vi med det andra r:et och just respekt för sig själv var lite svårt. Vi såg en film om självkänsla och diskuterade vad vi sett. Efter varje pass så skrev vi tillsammans ner olika handligar som passar RAR och sammanställde dem . Nu hänger de på väggen och är våra förhållningssätt och spelregler.

På storsamlingen så berättade eleverna för föräldrarna vad RAR är för oss här på Sanuk. Sedan gestaltades RAR i serier, som föräldrarna gjorde tillsammans med eleverna. Nu har vi också våra förhållningssätt och spelregler som serier, det är det inte alla skolor som har 🙂

Vi har också hunnit med ett thaitema i veckan. Vi var iväg till Artist Village. Det är en konstnärsby där olika typer av konst skapas. Vi gick runt och kikade och avslutade dagen med att arbeta i deras skaparverkstad. Några målade lådor, andra målade masker och ett par stycken målade på tröjor. Vi fick lära oss olika tekniker och det var fantastiskt roligt. Vilken fin miljö, den inbjuder till skaparglädje så dit måste ni åka någon gång.

På idrotten har vi haft dansstopp och styrka/ cirkelträning.

Åk 2-8

Flera deadlines har vi haft i veckan. Inlämningsuppgift om ekosystem, prov om lag och rätt och matematikprov. Vi har ockå arbetat med klockan- den digitala klockan var lite klurig. En av våra åk 7:or har arbetat med grundämnena i kemi. Det är nästan som att lära sig glosor- lite svårt att lära sig de kemiska tecknena för alla grundämnen.  De yngre eleverna tycker att det är riktigt roligt att arbeta med engelska. De har lärt sig djur, kläder och släktskapsord på engleska och spelat olika spel för att repetera engelska ord på ett roligt sätt.

Förskoleklass

Språklek har vi varje dag och ett innehåll denna vecka var att fröken läste “Pricken” en tokig historia, där barnen säger stopp när de hör något tokigt/fel. Barnen lär sig att lyssna uppmärksamt och tränar ordförrådet och får skratta en hel del 🙂

R var veckans bokstav och det passade mycket bra att två äldre elever anslöt sig till oss I veckan för att arbeta med  NO/ rymden. Så nu har vi påbörjat arbetet med rymden, vi konstruerar hela solsystemet med hjälp diverse material. Och här arbetar vi även med matematik, vet ni hur många centimetrar i diameter vår sol är?! Jo, hela 145 cm!

Och när vi var till Artist Village så fick vi lära oss lite olika målningstekniker som vi sedan använde oss av på skolan när vi gjorde en fina tavlor med bokstaven R. Kom gärna in i klassrummet och kika på våra fina bokstavstavlor.

 

På den fria leken har bilarna använts flitigt och på rasten är det roligt att se att alla leker tillsammans oavsett ålder och det är mycket jagalekar och kortspel.

Nästa vecka

Idrott tisdag och fredag, Alla kommer ombytta och klara redan till morgonsamlingen och har med sig vanliga kläder som ombyte. Glöm ej vattenflaska, badkläder och handduk.

Ha en riktigt skön helg!

Önskar Personalen på Sanuk