Skip to content

Veckobrev 41 – Koh Lanta

Veckobrev  41 – Koh Lanta

Vi har haft en regnig vecka men i slutet av veckan så kom solen fram. Att det är höst i Sverige är svårt att förstå för oss.

På torsdagens storsamling så visade förskolans alla barn hur det går till i ett tempel. Ett av förskolebarnen var en munk och de andra blev välsignade av honom. Munken fick också gåvor och det lades på en duk innan munken tog emot dem. Barnen var noga med att inte visa fotsulorna för munken och vajade djupt när de blev välsignade. Det var spännande att få höra och se hur förskolebarn upplever ett tempelbesök.

Förskolan hade även ansvaret för fredagens morgonsamling. Då bjöd dem på ”röris” med musik, dans och hopp. En härlig start på morgonen!

Förskolan

Vi har arbetet med stapeldiagram på förskolan denna vecka. Barnen har en affär där det handlas bilar, gubbar, flingor, mjölk, djur och annat. Dessa har vi sedan sorterat, grupperat och räknat. Diagrammet visade tydligt att vi handlat mest djur och flingor!

I poolen får barnen vattenvana genom lek. Båtarna seglar under broar och de äldre dyker genom tunnlar.

Vi har naturligtvis arbetat vidare på vårt Thaitema med munkarna som vi avslutade med en redovisning för hela skolan.

 Skolår 1-3

Veckan började med att vi hälsade två nya kamrater välkomna. Det är roligt att se klassen växa och hur snabbt de nya kommer in i gruppen.

Under idrotten i tisdags tränade vi på att dyka och plocka upp föremål från botten i poolen.I svenska har vi skrivit dikter om våra kroppsdelar. Underbara små dikter! Vi har också arbetat med läsförståelse. Matematiken består av individuella arbetsuppgifter men tillsammans har vi tränat 10-kompisar och lilla plus. I engelskan har vi hälsat på varandra och  presenterat oss. SO och NO har besått av mycket jobb med vår djurpark. Gruppen gör ett mycket bra jobb som ni föräldrar ska få ta del av strax före höstlovet.

 Skolår 4-5

Skelett och kartor har varit det stora samtalsämnet den här veckan. Hur många ben har vi i vårt skelett. Några elever konstruerade en benpipa. Sen tog de reda på hur mycket vikt deras konstruktion klarade av innan det blev ett benbrott. Vilka tre leder har vi och hur ser de ut? Tänk om vi hade kulleder överallt, hur skulle vi då röra oss? Det blev många aha-upplevelser. Vi avslutade veckan med lite olika mattespel med de fyra räknesätten.

Skolår 6-9

Vi är glada att vi fått ”tillökning” i vår grupp. Från och med den här veckan har vi fått fyra nya elever, tre i åttan och en i sjuan. En av de nya eleverna ska gå hos oss hela läsåret och de andra tre stannar mellan sju och tio veckor.

Eleverna fortsätter att arbeta väldigt flitigt med sina arbetsuppgifter.  Det arbetas bland annat med musik i sexan och sjuan och svenska och matte i åttan. Vi har den här veckan även sett prov på riktiga konstverk i bilden.

På idrotten hade vi vår sista lektion med volleyboll för den här perioden. Vi fick hjälp av en förälder att sätta upp vårt beachvolleynät på stranden, så vi avslutade med att spela en match. Trots att vattnet var ganska högt upp på stranden och ibland till och med sköljde över hela spelplanen kämpade eleverna fantastiskt bra och humöret var på topp!

 

 

Ha en underbar helg! Pop kan mai!

Önskar personalen på Sanuk!

!