Skip to content

Veckobrev 41 – Hua Hin

Veckobrev 41 – Hua Hin

Med avslappning och välkomnande av nya elever startade vi vår Sanukvecka som innehållit bla brandövning, RAR-diskussion och  massor av lärande och lek.

Under fler längre arbetspass för förskolklass till år 3 har konstruktion stått i fokus och det är spännande att se hur vårt samhälle sakta men säkert håller på att växa fram.

Strandidrotten var i varmaste laget men oj vad det kämpades med både vanlig fotboll och brännfotboll. På torsdagen dansade vi oss svettiga istället och denna gång utökade vi vår dansrepertoar med vals.

På storsamlingen sammanfattade barnen våra RAR-diskussioner och tillsammans med föräldrar skapades det målningar fritt utefter vad barnen berättat.

Förskola/ F-klass

Vi har jobbat med mönster, följt färdiga och hittat på egna.

På stranden var det mer sug efter att leka i sanden än att jaga bollar, så vi fokuserade på teknik istället då vi  grävde och byggde vattenkanaler.

I den egna leken har det varit full fart med play-do, lego, pärlor, bilar och olika rolllekar.

År 1-3

Vi har jobbad med vårt storylinearbete som handlar om att forma ett samhälle. Vi har byggt restauranger, hotell, bostäder, bondgårdar, slott, reningsverk, tågstation mm. I diskussioner kom vi fram till att ett landskap inte är helt platt. Så vi byggde upp kullar och berg med hönsnät och formade landskapet med hjälp av papier-maché. Tänk vad roligt att få bli riktigt kladdig! Samtidigt målades byggnaderna i målarhörnan och nya byggnader blev tillverkade. Ett ständigt växande samhälle. Detta är kreativitet när det är som bäst!

Förutom detta så hinner eleverna med sin egen planering. Det arbetas med sopsortering i NO, att lära sig nya engelska ord med hjälp av domino och bildkort, mönstersamtal både enskilt och i helklass i matten och olika texter som produceras i svenskan. Men en av veckans höjdpunkter var nog när en elev stolt berättade för klassen att han hade läst ut sin första bok. Givetvis fick han en stor applåd från klasskompisarna, grattis!

År 4-9

Nu är vi 10 elever i gruppen 🙂

Vi jobbar vidare med våra inlämningsuppgifter och läxor, men vi har också diskuterat mycket om vad “Respekt för oss själva” innebär och vi har haft många bra tankar och reflektioner kring detta. Det stärker oss som människor och grupp. Vi har tagit en gruppbild som vi ska ha i vår thaibok för snart lämnar några elever oss, men vi vill ha kvar dem i minnet och kunna titta på dem då och då och minnas allt kul vi hade tillsammans.

Denna vecka har vi lärt oss siffror, klädesplagg och futurum i spanska. Några elever har jobbat med berättande och instruerande texter i svenska, medan andra förbereder en muntlig presentation.

Matematik jobbar vi alltid med, och denna vecka har vissa elever räknat areas och multiplikationstal.

Musik har några av oss kommit igång med och har både sjungit och spelat gitarr.

I religion är det kristendomen som vi har fått läsa och skriva om.

I fysik har eleverna jobbat med solsystemet, elektricitet och även energi.

Nästa vecka

Idrott tisdag och torsdag. Alla kommer ombytta och klara i idrottskläder och gymnastikskor. Packa med er vanliga kläder som ombyte, sarong/handduk, badkläder, solkräm och vattenflaska.

Några elever ska på tempelbesök på tisdag och har inte idrott den dagen. Era barn vet om de ska på tempelbesök eller inte. Detta gäller enbart skolan. De som ska på tempelbesök har på sig sina sanuktröjor på tisdag och har byxor eller kjol som täcker knäna.

 

Ha en skön helg!

 

Önskar personalen på Sanuk