Skip to content

Veckobrev 41 – Hua Hin

Veckobrev 41 – Hua Hin

På thailandstemat denna vecka har vi fått lära oss att göra kransar. Det är en speciell krans som är gjord av enbart sugrör och om man vill kan den prydas med pärlor. Uppe på kransen sätts blommor av sugrör. Kika på hemsidans bilder så ser ni det påbörjade arbetet med dessa kransar.

På storsamlingen så hade vi ett extra gott fika. Vi firade kanelbullens dag lite i efterskott och då det inte kom så många föräldrar så fick alla barn två bullar var, vilken lycka. Även om det varit roligt att fått visa föräldrarna vårt vackra thaipyssel.

Veckans idrott har bestått av både dans och friidrott. I tisdags dansade vi Line dance till ” Cotton Eye Joe ” av Rednex och Polka till klassisk polkamusik. Vilka kontraster men så roligt att lära sig båda danserna. De äldsta eleverna ska träna på Polka lite extra nästa tisdag och sedan filma för att skicka till sina hemskollärare. I Fredags så hade vi friidrott på stranden hela förmiddagen. Alla var med och gjorde sitt bästa, mycket bra jobbat. Vi hade längdhopp och kulstötning.

Förskoleklass

I svenska/språkleken har vi denna vecka börjat arbetat med ord och ordbilder. Det blev en riktig aha- upplevelse när två ord som sammanfördes blev ett helt nytt ord. Sol + ros = solros.
Veckans bokstav har varit  B, vi hittade många ord som började på bokstaven B. Självklart bajs och blöja, men även banan och bulle. Och det var fantastiskt gott med en svensk kanelbulle!
I matte har vi fortsatt sorterat efter färg,form och storlek.
Vi har tränat turtagning och vad färgerna heter på thailändska när vi spelat Ballongspelet.
Nu börjar vi också på att bli sugna på rörelsesånger och vi har börjat lära oss två stycken “nicka huvudet av och an” och “10 små indianer”.
Vi passade på att plocka små snäckor när vi hade idrott på stranden, som vi ska ha till vårt  skolarbete. Kanske sorterar vi dem eller blir det en bokstav av dem tro?!

Åk 2-8

Denna vecka har åk 7 bland annat arbetat med ekosystem, populationer och näringskedjor. Att sätta ihop ett ekosystem och se hur det kan påverkas både positivt och negativt av yttre faktorer har varit lite klurigt men mycket intressant eftersom vi fått lära oss många nya saker. Vad äter en blåmussla och musselägg? Åk 8 har börjat med musik denna vecka och ska spela gitarr och sjunga. De yngre eleverna har jobbat en del med svenska. De har fått lära sig att skriva löpsedlar och de kan bli ganska roliga om man skriver vissa ord med stora bokstäver, tänk vad ord kan luras. Sedan har det påbörjats en intressant artikel om Hollywood fruar. Berättelser skrivs också och de kan ju bli lite långa om inte ”lösningen” planeras noga innan man börjar skriva.

Nästa vecka

På tisdag ska vi till Artist Village, en konstnärsby där vi kommer att få se konst och även skapa själva. Vi börjar dagen som vanligt på skolan 08.30, äter en tidig lunch och avslutar sedan på Artist Village klockan 14.00. Alla barn ska bli hämtade där.

Från stora vägen så kör ni in i soi 70, över järnvägen, rakt fram ca 200 m och sedan nästa till höger och följ den vägen ( som är stor ) ca fyra kilometer så ligger Artist Village på höger sida.

Vi delar ut kartor på papper till era barn som de tar hem på måndag.

Idrott tisdag och fredag, Alla kommer ombytta och klara redan till morgonsamlingen och har med sig vanliga kläder som ombyte. Glöm ej vattenflaska, badkläder och handduk.

Ha en trevlig helg!

Ses på måndag igen!

Önskar Personalen på Sanuk