Skip to content

Veckobrev 40 – Hua Hin

Veckobrev 40 – Hua Hin

På torsdagar har vi storsamling på morgonen på våra Sanukskolor. Då är alla föräldrar, syskon och släktingar extra välkomna att besöka oss. Hos oss i Hua Hin var temat på veckans storsamling lekar i syfte att lära känna varandra ännu bättre. De två lekarna som vi gjorde bjöd på många härliga skratt. Första leken handlade om olika sätt som man kan hälsa på. Människorna runt om i världen hälsa på olika sätt och det är inte alltid så lätt som nykomling att veta hur man ska göra. Rektor Monica delade ut olika ”handslag” till eleverna och föräldrarna. Sedan gällde det att gå runt och mingla på sitt speciella sätt.

Nästa lek var kortleksleken där alla börjar med att sitta på varsin stol och får en färg från kortleken som man ska komma ihåg. När färgen ropas upp får man flytta sig till nästa stol i ringen. Den som tar sig runt ringen och tillbaka till sin plats igen har vunnit. Kruxet är att om man får någon i sitt knä, kan man inte flytta vidare utan får vänta. Ibland var det rätt många som hamnade i knät på varandra och det blev extra spännande när ess:et ropades upp för då skulle alla på stolen byta plats med varandra…

Åk 2-8

På bildlektionen har vi fortsatt vårt färgtema och målat fruktkorgar med komplementfärgerna. Vilka konstverk det blev som pryder klassrumsväggen nu! Gå gärna in och titta när ni hämtar barnen från skolan eller har vägarna förbi.

På Thailandstemat gjorde vi pyssel med vår goa maid Mrs Noch. Hon lärde oss hur man kan vika fiskar av palmblad. Det krävdes tålamod och koncentration men resultatet blev riktigt fina fiskar. Flera lärde sig hur man gör dem utantill och fortsatte att öva även hemma.

Det är roligt att se hur elevernas engelska utvecklas när de vistas en längre tid utomlands. Deras muntliga färdigheter tränas varje dag och de är omgivna av språket i sin vardag. Det märks även i skolan att eleverna är extra motiverade och ta sig an sina engelskauppgifter.
Något annat som verkligen fångade elevernas uppmärksamhet den här veckan var lektionerna när vi läste om Buddismen. Värdlandets religion finns så tydligt omkring eleverna och de kommer i kontakt med den på olika sätt. De hade många funderingar kring berättelsen om när Siddharta blev Buddha som vi läste om.

Förskoleklass 

Förskoleklassen har haft idrott tillsammans med de andra eleverna på skolan och lekt samarbetslekar, bla “sista paret ut” och hoppat långhopprep – vi hoppade allt från “vaggan” till riktiga hoppkonster. Svettigt, men roligt!

Förskoleklassen var ockskå med på thaitemat. Ett riktigt pillergöra, så det var tur att det var miss Noch som var vår handledare och hjälpte oss med det. Hon är så otroligt flink i sina fingrar! Vi har också pratat om veckodagarna, vad de heter på svenska/ thailändska. Och att här i Thailand så har alla veckodagarna en egen färg. Så är du exempelvis född på en lördag så är lila din färg. Vi tillverkade även fina armband i vår egen veckodags färg.

I svenska /språkleken så rimmar vi vidare och nu börjar vi på att bli riktigt bra på att rimma! Veckans bokstav har varit L. Hur låter den? Var hittar vi den? Och hur ser den ut? Många fina L gjorde vi i sandlådan.

Begreppen liten, mindre, minst och stor, större, störst är lite kluriga matematikbegrepp som vi har arbetat flitigt med under veckan. Vi har jämfört legobyggen, andra leksaker och oss själva.

Den fria leken består av bygglek och kortspel. Det är så roligt att se hur eleverna själv tränar turtagning och lär av varandra.

Varje dag så avslutar vi med att fröken läser högt ur en bok som vi sedan samtalar om. Det finns  så otroligt mycket att samtala om efter ett kapitel, så till nästa vecka lär vi starta tidigare med boken så vi hinner bearbeta vad vi läst innan dagen är slut. Skoldagen går så otroligt fort – det går fort när vi har roligt!

 

Ha en riktigt skön helg!
Väl mött på måndag igen!

Önskar Personalen på Sanuk