Veckobrev 4 – Koh Lanta

Även den här veckan har vi haft thaitema. Våra härliga elever har bland annat fått prova på stand-up-paddleboard, yoga, pojning och en del elever har besökt templet. Nästa vecka blir det fler spännande och utvecklande aktiviteter. 

Vi har under veckan avslutat våra thaispråkskurser. Eleverna har lärt sig så mycket och nu kan de både räkna, namn på frukter, grönsaker, färger, veckodagar och en hel del fraser. Imponerande!

Torsdagens storsamling var en riktigt härlig stund tillsammans, då vi startade upp dagen med en massagesaga. Fotbollsplanen var full av elever, föräldrar och pedagoger som masserade varandra.

På flera av morgonsamlingarna under veckan har vi haft sångträning inför kvällens allsångsuppträdande på Thaimout. På nästa veckas storsamling kommer eleverna att ha ett musikuppträdande, så då får man ännu en möjlighet att lyssna på vår fantastiska Sanukkör.

Förskolan

Den här veckan har vi arbetat med olika frukter. Vi lär oss vad frukterna heter på engelska, svenska och thai och hur de smakar. Vi leker också leken fruktsallad på stranden och ritar olika frukter.

 Förskoleklass

Vi har lärt oss vad alla frukter heter på thai. Vi har även provsmakat frukterna. Trulle har lärt oss lyssna efter ljud, och vilka ord är längst? Vi har även spelat mattespel med snäckor för att träna antalsuppfattning.

 År 1-3

Eleverna arbetar på bra med sina planeringar. De jobbar med många olika arbetsområden och under veckan har vi bland annat haft färglära, arbetat med miljö, sånger och lägesord i engelskan och jämfört människans och djurens skelett. Vi har också pratat om lön, skatt och försäkringar i so.

 År 3-6

Arbetsmoralen är på topp och flitens lampa lyser. Vi arbetar med Sveriges landskap, Thailands geografi, food, furniture, multiplikation och fyrverkerier. Ja, kunskapsspridningen är stor! På idrotten har eleverna bland annat finslipat sin simteknik och fingerslagen i volleyboll.

 År 6-9

Vi jobbar på flitigt med de teoretiska ämnena i båda 6-9 grupperna. På idrotten har vi dansat foxtrot. När vi presenterade arbetsområdet var det blandade känslor hos eleverna. De var dock väldigt duktiga! Nästa vecka fortsätter vi att öva på mer foxtrot, sedan introducerar vi bugg.

Trevlig helg önskar personalen på Sanuk