Skip to content

Veckobrev 4 – Huay Yang

Veckobrev 4 Huay Yang

Den här veckan har gått med en rasande fart. I måndags hälsade vi en ny elev välkommen till Sanuk och på torsdagen tackade vi av sex barn.

Thaitema
Veckans tema har handlat om thailändska frukter. Förskolan arbetade med en frukt, kokosnöten. Mrs Not imponerade på alla barn genom att visa hur man öppnar en kokosnöt med en machete. Vi har tittat, smakat, luktat, pratat och barnen har även hittat bebiskokosnötter ute i naturen. Skolbarnen har jobbat med några fler frukter, som de har skrivit texter om. De har även lärt sig deras thailändska och engelska namn.

Idrotten
På idrotten denna vecka har skolbarnen på tisdagslektionen tränat friidrott med det stranden har att erbjuda. Längdhopp övade vi på i världens största sandgrop, och kast med liten boll blev istället kast med liten kokosnöt.På torsdagen hade vi cirkelträning där vi tränade muskler och lungor. Förskolebarnen hade Miniröris på tisdagen. Det var uppskattat. På torsdagen lekte vi ”Släpp en liten fjäril genom grinden”, ”Vad är klockan farbror Lejon” och ”God dag min Kung”.

Förskolan
På morgonsamlingen har vi sjungit olika rörelsesånger, samt övat rim och ramsor. Barnen tycker om att göra pärlhalsband och leka med lego. I måndags kom en elev från femman och berättade sagan om Askungen samtidigt som hon dramatiserade. En väldigt uppskattad saga som hon fick berätta två gånger. Efteråt ville barnen själva berätta och leka sagan.
Även denna vecka har vi erbjudit strandlek. Barnen har själva fått bestämma om de velat gå ned till stranden eller vara kvar på förskolan.

Skolan
Skolbarnen har jobbat med nyheter och gjort en nutidsorientering. De har jobbat vidare med sina individuella planeringar, som har handlat om allt från Gustav Vasa till tiokamraterna. Åk 1 och 2 har haft en egen lektion om alfabetet, samtidigt som åk 3 och 4 fick en lektion i engelska, där vi jobbade med ord utifrån låten What does the fox say.

OBS! Fredag 7 februari är det studiedag. Skolan är stängd den dagen.

Trevlig helg!
Pedagogerna i Huay Yang.