Skip to content

Veckobrev 4 – Hua Hin

Veckobrev 4 – Hua Hin

Veckans samlingar har handlat om vår värdegrund RAR. Tillsammans med barnen har vi diskuterat hur man respekterar andra, tar ansvar för sina handlingar och visar respekt för sig själv. Vi har använt oss av rollspel, filmer och värderingsövningen 4 hörn. På storsamlingen redovisade alla grupper och vi sjöng ”Alla är lika mycket värda” tillsammans.

På idrotten har det varit danstema och vi har dansat efter koreografi, lekt dansmemory och popstjärnekull. Poolpartyt var givet efteråt då vi dansat oss rejält varma. För de äldre barnen blev det även volleyboll i poolen och fotboll i skolans trädgård.

Vi avslutade veckan med gemensam sångsamling och dansuppvisning.

Förskola

Vi har lagt extra fokus på att berömma när barnen gjort någon handling som involverat RAR. Tillsammans gjorde vi ett stort A av silkespapper där vi skrev saker som har med “ansvar för sina handlingar” att göra.

Förskoleklass

Veckans bokstav var V och vi har planterat vattenmelonkärnor, skrivit om händelseförloppet, gjort skyltar och vattningsscheman. Vi har läst Sagan om vanten och lyssnat efter v-ord.

Vi har ritat av alla olika fruktträd som finns på vår skolgård. Nästa vecka jobbar vi vidare med frukter på thai.

År 1-3

Den här veckan så har vi arbetat med uppdragen som vi fått i flaskposten angående att rädda mangroveträsket. Vi har tagit kontakt med Mange Träskdotter som skrev flaskposten och fått reda på vad han behöver hjälp med inför presentationen för byggnadsnämnden den 15 februari. Vi har därför lärt oss om ekosystem i ett mangroveträsk, vad en näringskedja är, olika livscyklar t ex fjärilens.

Vi har också jobbat med övriga planeringar i olika ämnen. Det har gnuggats multiplikationstabeller, skrivits olika texter, lästs böcker både på svenska och en elev har läst på engelska.

År 1-3

Den här veckan har alla arbetat flitigt med våra egna planeringar. Många har hamnat på områden som handlar om pengar i matteboken och vi har utvecklat detta och leker affär och räknar alla leksakspengar vi har. Vi har också läst en hel del. Vi läser enskilt och vi läser i smågrupper. Vi har också läst ut vår högläsningsbok och diskuterat mycket kring den.

Vi har även arbetat en hel del på skolplus.se. Där finns många bra parövningar och spel som har varit mycket uppskattade av eleverna.

År 4-5

Eftersom alla jobbar på med sina individuella planeringar försöker vi lite då och då bryta av med att ha små minilektioner tillsammans. Den här veckan har vi pratat om vad en tidslinje är och lite om asagudarna under vikingatiden. På måndagar har vi GOTD tillsammans. Det står för ”Grej of the day” vilket är ny kunskap som kan handla om vad som helst. Eleverna får en ledtråd först och så får de klura på vad det kan vara för ämne. Den här veckan handlade det om delfiner. Vi har lärt oss lite fakta om delfiner och tittat lite på delfinshow från Kolmården. Vi har också haft ”talking Tuesday” där vi pratat engelska med varandra. Denna veckan var det spel.

På thaikursen har vi lärt oss färger, dagar, räkna och några användbara fraser. Be gärna era barn lära er 🙂

År 6-9

Vi började veckan med att jobba med Respekt för andra och tittade på en film om mobbning på sociala medier som våra ungdomar använder flitigt. Vi jobbade tillsammans med år 4-5 och funderade även på skillnaden mellan kunskap, värdering och fördom.

År 6 har jobbat med begreppet Tid i fysik och med Lag och Rätt i SO. År 7 har tränat på Algebra och Ekvationer i matematik och alla elever har som svenskauppgift att läsa en skönlitterär bok och svara på frågor om den. År 9 har diskuterat gymnasieval som de snart måste göra när de har pausat från att reflektera om Bioteknik och skrivit om noveller på engelska.

Vi avslutade veckan med thaikurs, med nya fraser som de kan öva på att använda på restaurang och de kan nu räkna till 1000! Vi lärde oss också vilka länder som gränsar till och ligger i samma världsdel som Thailand.

 

Nästa vecka

Idrott

Mån: F-3

Tis: 4-9

Ingen idrott på onsdag och torsdag!

Alla kommer ombytta i idrottskläder, har med sig vanliga kläder som ombyte. Glöm inte att smörja in era barn med solkräm på morgonen och skicka med en kräm att ha i skolan. Ta med vattenflaska, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong.

Thaitema

På torsdag kommer det munkar till skolan. De kommer att välsigna och be för oss, vi bjuder dem på mat. När nya verksamheter startas upp eller när någon till exempel har byggt ett nytt hus i Thailand (Buddhismen) så bjuds munkar in som välsignar verksamheten eller det nya huset, för god lycka och tur och för att hålla onda andar borta. Ceremonin kommer att pågå fram till lunch och ni föräldrar är varmt välkomna att vara med!

Studiedag: Fredag den 2 februari är skolan stängd, väl mött på måndag igen!

Ha en skön helg!

 

Önskar personalen på Sanuk