Veckobrev 4 – Hua Hin

På morgonsamlingarna har vi jobbat vidare med RAR. Både de yngre och de äldre har tittat på film som behandlar ämnet mobbning och hur man ska vara en schysst kompis. Vi har fortsatt träna på våra namn och gjort samarbetslekar.

På tisdagens idrott var de äldre eleverna på konstgräset och spelade en variant av softboll, gömma stenen samt spelade fotboll. Härligt med så stora ytor att få springa av sig på. De yngre eleverna dansade cowboydansen, lekte kom alla mina små kycklingar och en uppmärksamhetslek. På torsdagen lekte de äldre spion & general och de yngre hade yoga.

Thaitemat för veckan har varit det kinesiska nyåret. Förskolebarnen spelade en teater för alla på storsamlingen där vi fick ta del av berättelsen om hur den kinesiska zodiakien kom till.  Alla barn har fått reda på vilket djur de är och vilka egenskaper som kännetecknar det djuret. Vi har också tränat på färgerna på thai och thaikurs 2 har fördjupat sig i frukterna.

Bilduppgiften den här veckan har handlat om det kinesiska nyåret. De yngre har gjort drakar och de äldre har gjort ”Chinese new year drum”.

F-4

För förskolan och förskoleklassen har veckans färg varit see chompoo och veckans bokstäver R och Y.

Den här veckan har eleverna i Malins grupp tillsammans med förskoleklassen och förskolebarnen börjat med tema Vatten. Vi har lärt oss om vattnets kretslopp, tittat på film och sjungit en sång. Barnen har gjort experiment där de fick undersöka vattnets egenskaper tillsammans i grupper. Mycket spännande att få testa och undersöka. Men innan man utför experimenten måste man naturligtvis ställa en hypotes; vad tror vi kommer att hända?

På engelskan har vi arbetat med kläder. Kolla gärna med barnen om de lärt sig några nya ord.

Malins grupp har fortsatt arbeta med tankekarta och faktatext. Den här veckan skrev vi om elefanten. Vi har också tittat på en film om elefanten.

Veckans Grey of the day var samer.

4-8

I veckan har vi masserat varandra och lekt soffan för att fortsätta skapa sammanhållning mellan eleverna.

Alla elever arbetar med sina veckoplaneringar mellan våra gemensamma aktiviteter. Det är alltifrån franska och spanska texter till Stormaktstiden, Syror o baser och luft o tryck och inte att förglömma: matematik i form av algebra, geometri, sannolikhetslära och procent och bråk.

Övrigt

Vi påminner om att ge barnen vätskeersättning. Framförallt de dagar som vi har idrott.

På torsdag den 2/2 kommer det munkar till skolan för att välsigna skolan. Det blir veckans storsamling. Så ni föräldrar är välkomna kl. 9.45 (istället för 8.30) då munkarna kommer kl.10.00. Det kommer att vara slut ca 12.00. Viktigt att tänka på klädseln den här dagen. Alla flickor/damer ska ha byxor eller kjol som täcker knäna. Inget orange på sig. Barnen på skolan ska ha sina Sanuktröjor på sig. När vi sitter framför munkarna så är det viktigt att tänka på att inte visa fotsulorna.

På fredagen den 3/2 är det studiedag så skolan är stängd!

Ha en solig helg!

Pedagogerna på Sanuk