Skip to content

Veckobrev 4 – Hua Hin

Veckobrev 4 –  Hua Hin

Vem hade kunnat ana att veckan skulle inledas med långbyxor, varmtröjor och halsdukar. Ja, vi har till och med hört ryktas om att ett par vantar plockats fram. Tur att solen och värmen hittade tillbaka! På torsdagens storsamling kom nio munkar från templet vi besökte för några veckor sedan för att välsigna skolan. Under en ganska lång, men intressant ceremoni med en mängd olika ritualer, avslutade de med att stänka heligt vatten över alla närvarande. Och vad passade sen inte bättre än att avsluta veckan med thaikurs för alla elever, där nybörjarna bland annat fick lära sig att räkna till tjugo, och “gamlingarna” tränade namn på olika frukter och grönsaker. Hopp och hej, så var det redan slut på ännu en underbar vecka i solens och värmens välsignade land 🙂

Förskolan och förskoleklass

Veckans bokstav är V, då passade det bra att blåsa bubblor i vatten och att göra en häftig eldsprutande vulkan. I Thaitemat tog vi reda på vilken dag vi föddes på och vilken färg den dagen har. Vi gjorde fina armband i födelsedagsfärgen

Åk 1-3

Eleverna har arbetat mycket med klockan denna veckan. Treorna har tränat inför nationella prov i matematik. I svenskan har alla jobbat med instruktioner och så har vi gått på skattjakt enligt ledtrådar och instruktioner. Vi har haft redovisningar och tränat på att ge feedback, two star and a wish.

Åk 3-4

Eleverna har verkligen arbetat fokuserat den här veckan. De har  börjat komma in i sitt planerande. Vi har i veckan diskuterat hållbar utveckling och hur vi kan bidra till den här i Hua Hin.  På idrotten provade eleverna på yoga, och för många var det första gången.

Åk 4-5

Skolarbetet har rullat på som tåget den här lite kortare veckan. Några elever har kämpat med decimaltal och geometri, medan andra har diskuterat vattnets kretslopp, några har haft muntlig redovisning om Polen, och flera har lagt pannan i djupa veck och funderat kring böjningar av oregelbundna engelska verb. Allt detta och lite till i en härlig blandning av alla elevers olika planeringar. Toppenvecka – som vanligt!

Åk 6-8

Vi har denna veckan haft förberedelse inför två matteprov, kol och en annan kemiuppgift där vi nu behöver leta indikatorpapper så att vi kan labba. Sofiadistansarna jobbar vidare med sin gedigna veckoplanering. Ett födelsedagsfirande och ett avsked. Thaikurs ett och två som fylldes med en hel del skratt när vi ska uttala Thai eller förstå hur och varför något sägs som det sägs. Nu har vi långhelg så njut av värmen!

Väl mött nästa vecka!

Önskar personalen på sanuk!