Skip to content

Veckobrev 4 – Hua Hin

Veckobrev 4 – Hua Hin

Denna vecka har vi hälsat en ny elev välkommen till vår skola!

Veckans tema har varit ”Buddhism”. Vi har fått höra berättelsen om hur Siddharta blev Buddha. Efteråt återberättade och skrev skoleleverna om Buddha. Väggen har också blivit prydd av målningar från historien om Buddha, med bidrag från både förskole- och skolelever.

Eftersom varje dag har sin egen färg inom buddhismen, har vi den här veckan varje dag introducerat en ny färg på thai. Vi avslutade veckan med att måla och skriva vår favoritfärg.

En morgon fick vi besök av ett musikspelande föräldrapar. Vi fick en härlig sångstund tillsammans.

På storsamlingen kom en läkare med personal från  Bangkok hospital och besökte oss. De berättade bl a om vikten av att tvätta händerna och om rabiessmitta.

Vi har haft yoga på morgonsamlingen till underbar musik och rökelse.

Idrotten
På idrotten i veckan har vi haft friidrottspass med tre grenar – 60 meter, kast med  liten boll och stafett. Alla deltog, stora som små.

Förskolan
Under veckan som gått har vi gjort olika minneslekar/spel – memory, Kims lek mm. Då tränar vi även turtagning som inte alltid är så lätt. Vi har även pratat om siffror – hur de ser ut och vad de heter genom olika spel.

Skola
Den här veckan har det arbetats mycket med matematik. Det har handlat om att räkna ut volymen på tredimensionella former, procent och bråk, multiplikation och tiokompisar. Det har experimenterats med olika material samt blandningar & lösningar. Vi har haft engelska och läsgrupper.

Vi påminner om studiedagen den 1 februari då barnklubb/förskola/skola är stängd.

Glöm inte att kika in under Bilder > Hua Hin > Album 2012/2013 på alla härliga bilder från vår verksamhet. Där finns även fina bilder från förra veckans utflykter till Hua Hin Zoo och Nationalparken Sam Roi Yot.

Ha en trevlig helg!
Vi ser fram emot en härlig nästa vecka igen!

Hälsningar Maud, Malin, Cissi