Skip to content

Veckobrev 39 – Koh Lanta

Veckobrev 39 – Koh Lanta

Veckans thai-tema har varit ett besök på Lanta Animal Welfare där vi fick gå en guidad visning, som inkluderade valpgos, och även överlämnade de pengar som samlades in på Lantajoggen.

Till torsdagens storsamling hade alla elever fått skriva en fråga om sig själv, där det fanns ett sant svar och två lögner. Föräldrar och barn fick sedan ge sig ut på en poängpromenad ner till stranden. Eleverna fick sedan presentera sitt rätta svar. Vi visade också våra fina tavlor som föräldrar och elever gjorde tillsammans på förra veckans storsamling som är nu klara.

Förskolan

Vi fortsätter att läsa mycket i förskolan och barngruppen vill höra både nya böcker och gamla böcker som de känner igen. Det är spännande att höra om krokodiler som vill äta upp olika djur och att läsa och diskutera hur det känns att vara rädd eller arg. Det blir många långa och spännande samtal utifrån de olika böckerna vi läser. Det finns också en stor lekglädje hos barnen och vi bygger kojor, leker magiska katter med iskrafter i hornen och leker bebisar som rymmer från kungen.  En populär samlingslek är kimslek där vi trollar bort olika föremål och det gäller att komma ihåg vilket föremål som saknas. Vi har också utvecklat den leken och har haft tio koraller och sen trollat bort olika många och nu är det svårt att veta hur många som är borttrollade? Tiokompisar på ett lekfullt sätt!

Åk 1-3

Vi har fortsatt vårt arbete med grammatik och har under veckan arbetat med substantiv. På matten har vi arbetat på i matteböckerna, men vi har även inlett varje mattelektion med att göra en tabell, på den nivå varje elev befinner sig. I måndags provade även vi på att ha en Grej of the day, denna vecka om Astrid Lindgren.

Åk 3-5

Veckans “grej” var om Anders Celsius och vi lärde oss att det är han som är mannen bakom vår nuvarande termometerskala. Vi pratade om att det är häftigt att vi fortfarande använder den, cirka 350 år senare. Vi har fortsatt jobba med islam på so:n och med adjektiv på svenskan.

1-5 har tagit en gemensam promenad till moskén för att studera och måla av den.

Vi har även haft vår första thai-lektion tillsammans, där vi bl.a. lärde oss att räkna till tio och färger. Eleverna är så duktiga och kan redan massa ord på thai.

Åk 6-9

De elever som går i 6-9 gruppen just nu fungerar väldigt bra tillsammans både på lektioner och på raster. På rasterna är de ofta med och leker på de yngres villkor, vilket är väldigt roligt att se, eftersom de yngre barnen ser upp till de äldre och gärna vill leka med dem.
Vi har haft en bra studievecka, där eleverna lärt sig mycket nytt. Vi har kommit igång ordentligt med vårt schema, d.v.s. eftermiddagslektioner på måndagar och onsdagar samt egna idrottslektioner och det fungerar väldigt bra. På idrotten den här veckan avslutade vi temat racketsporter. Vi spelade både pingismatcher och tränade på badminton.

Hoppas att ni får en härlig helg önskar personalen på Sanuk