Skip to content

Veckobrev 39 – Koh Lanta

Veckobrev 39 – Koh Lanta

Det har varit en vecka med många fina samtal, värderingsövningar, skapande och gemenskap.Vi har presenterat vad RAR innebär och betyder för oss på Sanuk under torsdagens storsamling. Sedan delades alla elever in i fyra grupper tillsammans med föräldrarna. En grupp för ”Respekt för andra”, en grupp för ”Ansvar för sina handlingar”, en grupp för ” Respekt för sig själv” och en förskolegrupp som hade alla tre bokstäverna. I gruppen samtalades det om vad dessa ord innebär och eleverna fick förklara de olika hanlingarna som de kommit på under RAR-arbetet. Handlingar som visar hur man kan göra för att visa respekt etc. Därefter gestaltade varje grupp en varsin bokstav genom att måla en tavla tillsammans. Dessa fyra tavlor kommer att hängas upp på skolan så alla kan se hur vi är mot varandra på Sanuk. Det blev riktigt vackra konstverk.

I fredags så blev vi inbjudna till en invigning på en av Klong Daos resauranger. Vi gick dit en stund och fick se en helig man välsigna lokalen genom att ta på och be för rummet och inredningen. Invigningen slutade med att den heliga mannen tände på smatterband för att får bort onda andar. Besöket avslutades med kaffe till de stora och glass till den små.

Veckan har varit väldigt solig trots att det är regnsäson. Så vi har haft ett underbart idrotsspass på stranden och med ett skönt avslutande dopp i poolen. Trots att alla blev riktigt varma på idrotten blev det lek i poolen…ett, två, tre stjärna, var en lek som lektes flera gånger om.

Förskolan

Vi på förskolan har målat mycket! Både med vattenfärg och “flaskfärg”. Vi har fått en ny låda bredvid sandlådan att ha uteleksakerna i. För att de skulle vara rena och fina när vi lade ner dem i den nya lådan tvättade vi alla leksaker i måndags. Vi har fått nya varor i vår affär. Glass, havregryn, flingor, mjölk, godis… Det gäller att ha pengar så att det räcker! Vi har förberett oss inför besök hos munkarna i Saladan på tisdag. Att tänka på är bl.a. att inte visa fotsulorna, hur man “vajar”, långa byxor, inte visa axlarna, hur man lämnar gåvor.

Skolår 4-5

Dem här veckan har vi arbetat med veckodagarnas olika Buddha. Vi har tagit reda på vilken dag vi är födda på och uifrån det vilken färg och Buddha vi har. Sedan har vi forskat om dem och ritat/målat vår egen Buddha. Vi har även påbörjat ett virktema under slöjdlektionerna. Vårt första projekt blir att virka en gubbe.

Skolår 6-9

Vi har arbetat en del med livsåskådning och religion, jämfört likheter och olikher. Mycket är likt har vi kommit fram till. Denna vecka har Malin Axelsson börjat arbeta och då passade alla elever på att jobba med matematik då hon är mycket duktig på just matematik. Vår äldsta elev arbetade med volym, area och ekvationer. Åk 7 arbetade med primtal, heltal och decimaltal och åk 6 med att ställa upp division, multiplikation, sannolikhet och procent. Åk 8 arbetade med olika sorters tal, negativa tal, vilka tal som är störst och minst.

 

Ha en riktigt bra helg och väl mött nästa vecka!

Önskar personalen på Sanuk!