Skip to content

Veckobrev 39 – Hua Hin

Veckobrev 39 – Hua Hin

Handmassage testade vi på under måndagens morgonsamling vilket var skönt och avkopplande. Samarbetsövningen mattan har vi också gjort. Den går ut på att en grupp står på en matta och ska vända den utan att nudda golv. Vi vände mattan två gånger, första gången fick man prata och diskutera sig fram. Andra gången vändes mattorna utan att någon fick prata. Här gäller det att man hjälps åt och är fokuserad.

På storsamlingen så tävlade barnen mot föräldrarna i “kroppsdel mot kroppsdel” och de vände mattor tillsammans. Härligt att se ett sådant fint samarbete och engagemang av alla!

Under fredagens samling så hade vi en berättarstund. Elever som vill har fått sitta på “berättarstolen” och berättat om en leksak, husdjur eller en aktivitet som de går på.

På tisdagens idrott så körde vi tabata utomhus, högt tempo, svettigt men roligt. Alla kämpade på ordentligt. Det var riktigt skönt att bada efteråt. På torsdagen så lekte vi olika lekar där det krävdes att man sprang ordentligt. Tävling och lek tillsammans i kombination kan bli riktigt roligt.

Förskola/ Förskoleklass

Denna vecka har vi övat mycket på det thailändska språket genom att: räkna, prata veckodagar med dess färger samt namn på frukter.Vi har bla. färglagt vår favoritfrukt och skapat armband i den “veckofärg” man är född på.

Förskoleklass har utöver detta även fått jobba med de svenska bokstäverna genom att hitta och klippa ut bokstäver från tidningar och reklamblad.

Att klippa med sax är en viktig del i den finmotoriska utvecklingen så låt gärna ditt få möjlighet att klippa i papper/saker även hemma.

År 1-3

Eftersom cirkusdirektör Snurr behöver få hjälp med att ta hand om djuren på cirkus Munchen har vi sökt fakta om djur, läst och berättat för varandra om hur djuren lever, äter och har det. I onsdags så redovisade alla om sina djur, muntligt för hela gruppen. Det känns tryggt och skönt nu eftersom alla hade så bra koll på sitt djur.

Vi har också skapat cirkuskaraktärer. I gruppen har vi två starke män, två män som kan hoppa från höga trampoliner, en ballerina som går på lina, en trollkarl, en clown, en akrobat och en jonglör.  Eleverna har gjort porträtt av sina karaktärer och skrivit personbeskrivningar om dem. Därefter har vi tränat lite på cirkuskonster, vilka talanger vi har i gruppen.

Vi har också haft teori i NO och då har vi fokuserat på hösten i Sverige, dess natur och djur. Djuren vi har på cirkusen är inte från Sverige så jämförelserna blir stora.

Lite egen planering har vi också hunnit med i svenska, fokus läsförståelse men också en del matematik.

År 4-8

I veckan har eleverna i 4:an och 5:an jobbat med storyline en del. De har forskat om djur och skrivit personbeskrivningar till sina påhittade cirkuskaraktärer. De har också målat självporträtt på sina alias. De har övat på sina cirkus yrken. Vi har en akrobat på land, två luftakrobater, en svärdslukare och en pantomim.

Dessutom så har de jobbat med engelska,, svenska och matematik.

SofiaDistans eleverna jobbar med olika uppgifter. Denna vecka har de jobbat med religion, samhällskunskap, biologi, spanska, musik, hem och konsumentkunskap, matematik, engelska och bild.

Nästa vecka

Idrott

Tisdag: Ingen idrott, thaitema istället.

Torsdag: Idrott

Dagen vi har idrott så kommer alla barn till skolan i träningskläder och har med sig vanliga kläder som ombyte. Smörj in era barn med solkräm på morgonen, skicka med vattenflaska, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong

Thaitema

Mangrowieträsk – tisdag

F-klass och år 1-3 ska iväg till Mangrowieträsket. Alla har på sig sanuktröjor. Det är bra om alla har på sig lösa långbyxor då det kan vara en del mygg i träsket.

Tempelbesök – tisdag

Förskolan och år 4-8 ska på tempelbesök. Alla har på sig sina sanuktröjor och byxor/kjol som täcker knäna.

 

 Pop kan mai wan jan!

 

Önskar personalen på sanuk