Skip to content

Veckobrev 39 – Hua Hin

Veckobrev 39 – Hua Hin

En av de bästa sakerna med att gå på en Sanukskola är alla nya vänner man får! Det var riktigt roligt att få önska flera nya kompisar välkomna in i gemenskapen den här veckan. Just gemenskap är ett av våra kärnvärden på Sanuk, något som är viktigt för oss och som vi arbetar mycket med. Vi vill att man på våra skolor ska känna en stor gemenskap mellan eleverna, familjerna och personalen. Det var underbart att se på vilket naturligt och fint sätt gänget som varit här från start bjöd in de nya kamraterna. Det lärdes ut nya kortspel, lekar och bekantades med varandra på olika sätt. Barn är fantastiska!

Förskoleklassen
Barnen i förskoleklassen var ivriga att starta och har verkligen rivstartat med det mesta! Vi har gjort språklekar varje dag där vi tränar språklig medvetenhet för att göra eleverna läsberedda. Den här veckan har vi arbetat med rim och vi har tillverkat roliga rimsnurror.
Veckans bokstav har varit E. Vi har pratat om vad den heter, hur den låter och hur den ser ut. Vi målade stora E:n med oljepasteller och målade över med vattenfärg. Spännande att vi såg bokstaven ändå. Barnen var kreativa och gjorde E:n av olika material som t ex bilar och lego.

I matematiken har vi arbetat med cirkeln, triangeln, kvadraten och rektangeln. Vi har spelat mattespel med tärningar och guldtior, hur många omgångar som helst!
På den fria leken används både bilar och olika byggmaterial flitigt. Sandlådan har vi också hittat till, men just nu föredras mest legot. Vi har även börjat så smått med simövningar i vår skolpool. Det är härligt att kunna ha simundervisning så nära.

Åk 2-7
På bildlektionen fortsatte vi med vårt arbetsområde om färglära. Vi målade med tre valfria närliggande färger från färgcirkeln. Kanske var det vårt trevliga tempelbesök förra veckan som inspirerade flera att måla vackra tempel. Arbetet med färgläran fortsätter även nästa vecka.

På idrotten har vi varit tillsammans med barnen i förskoleklassen också. I tisdags hade vi olika koordinations- och styrkeövningar med rockringar samt lekar och på torsdagen körde vi ett tufft och svettigt Tabata-pass.
På storsamlingen lekte vi bl a den populära ”Amöba”-leken och sjöng vår fina Sanuksång i kanon.

Veckan har varit en riktigt bra arbetsvecka där alla arbetat fint utifrån sina individuella planeringar och det känns att vi nu verkligen är igång. Fina arbeten har producerats, det har diskuterats olika frågor och fördjupats i en mängd olika ämnesområden. Nästa vecka v väntar nya utmaningar…!

Vi önskar er alla en upplevelserik helg!
Väl mött på måndag igen!


Önskar Personalen på Sanuk