Skip to content

Veckobrev 38 – Phuket

Veckobrev 38 – Phuket

Äntligen har vi öppnat vår efterlängtade skola på Phuket i en fantastisk byggnad som ligger centralt i Kamala.

Eleverna har verkligen rivstartat då vi redan har kommit en bit in på höstterminen.

Vi har genom lekar och övningar lärt känna varandra, hunnit träna på olika hälsningsfraser,veckodagar och färger på thai.

Idrott genomförde vi på stranden och i parken som ligger bredvid stranden. Vi passade på att träna löpning, thaiboxning och andra fysiska övningar. Vi kunde konstatera att man inte orkar med så mycket fysiska övningar här jämfört med i Sverige.

Redan på torsdagen fick föräldrarna möjlighet att lära känna varandra tillsammans med sina barn genom lekar. Det resulterade i mycket skratt bland både barn och föräldrar.

Åk 1-5

Det kommer att bli många spännande upplevelser i det nya hemlandet.

Varje morgon börjar vi med en liten samling då vi går igenom det som är aktuellt just nu samt tränar på vissa thailändska fraser.

Barnen har funnit sig väl till rätta i sin nya skola. De är ivriga och vill göra tusen saker samtidigt, skriva bokstäver, räkna matematik, rita, läsa, prata, hjula mm. Eleverna i åk tre och fyra har jobbat med ”återberättande” text, vad är rubrik, inledning, stycke, händelse och avslut. Det resulterade i en fin berättelse om resan från Sverige till Thailand.

Vi har också funderat  över vad vi kan i matematik och engelska, barnen läste olika texter samt räknade tal och berättade om det var för lätt eller svårt.

Eleverna har tillsammans börjat bygga ett sammhälle på väggen utanför klassrummet. Som första  ämne (SO) diskuterades varför man måste gå i skola?

Skolan fick ett nytt betonggolv på matplatsen utomhus. Detta intresserade barnen så mycket att vi tittade på en film om hur man tillverkar saker av betong, vad betyder när betong brinner, vad är armeringsjärn etc.

Åk 6-9

De äldre eleverna läser via Sofia Distans och har planerat sin hösttermin tillsammans med sin handledare.

Eleverna har redan skickat in voicemail där de presenterar sig på spanska eller finska beroende på vilket språk de har valt.

Labbrapporter  skrivs efter experiment  i t.ex biologi med olja, vatten och diskmedel som visar hur matspjälkningeni kroppen fungerar.

I bild har det målats olika geometriska former i grundfärgerna, tagits kort och skickats in till bildläraren i Sverige.

Trots att eleverna har börjat något senare in på terminen känns det som att vi ligger i fas.

Nästa vecka

Sofia Distans eleverna genomför simtest på måndag. Kom ihåg badkläder,handduk, ombyte och solkräm.

På tisdagens idrottspass åker vi tuktuk till stranden och har friidrott och på torsdagens idrottspass spelar vi volleyboll i skolans trädgård.

Alla kommer ombytta till morgonsamlingen. Kom ihåg ombyte, gymnastikskor, handduk och vattenflaska.

Tänk på att smörja in barnen med solkräm redan på morgonen.

Trevlig helg!

Önskar personalen på Sanuk