Veckobrev 38 – Hua Hin

Ännu en härlig vecka med massa lek och lärande.

Efter en skön morgonsamlingsavslappning var det bara att köra igång måndagen med planeringar och veckans jobb.

På idrotten har eleverna verkligen fått kämpa med stenhård styrketräning. De äldre eleverna laddade ned en app som heter ”Let`s wod”. Sedan hade idrottspedagogen valt ut olika styrkemoment som eleverna fick skriva in. Därefter delades eleverna in i små grupper som sedan peppade varandra att utföra armhävningar, situps, burpees, plankan mm. Efter detta väntade ett välförtjänt dopp i poolen.

I torsdags började en ny pedagog hos oss och vi hälsade henne välkommen på storsamlingen. Det innebär att vi får fler nya elever som börjar på måndag nästa vecka, så många som åtta elever. På storsamlingen bjöds föräldrarna på massagesaga och en rafflande namnlek som kallas ”Skynket”.

Vi avslutade veckan med ett gemensamt collage av vår skola på bildlektionen.

Förskola/Förskoleklass

Vi har lekt och skapat runt bokstaven B. Tittat på ”Bästa bokstaven”, lärt oss ramsan om Bagar Bengtsson, målat finfina bläckfiskar och lekt ordlekar.

Att bygga med lego, rita, pärla, pussla och spela spel har det också funnits mycket tid för. Veckans hit blev att göra egna loppor.

År 1-9

Den här veckan så har det arbetats väldigt flitigt under lektionerna. Den äldsta eleven har kommit in på koordinatsystem och ritar grafer i matematiken. En elev i år 8 skriver texter på engelska som sedan mailas till hemskolan för bedömning, tänk vad fantastiskt det är med internet!

En av eleverna i år 6 gjorde ett eget solur för att se hur man kan läsa av tiden utan vanlig klocka och fler av de yngre eleverna har tränat sig på att skriva en presentation om sig själv på engelska eller svenska.

En elev i år 2 har arbetat med att ta reda på hur olika årstider och dygn uppstår. De yngsta eleverna fortsätter bl a med bokstavsträning och läsinlärning. Tänk vad roligt det är att träna på att skriva bokstäver i rätt riktning med hjälp av en app. Den ger snabb feedback och ger tydliga instruktioner.

Nästa vecka

På tisdag har skolan thaitema, Muai Thai (thaiboxing) och på torsdag har vi idrott som vanligt på skolan. Alla kommer ombytta och klara till morgonsamlingen på tisdag och torsdag och skicka med vanliga kläder som ombyte. Glöm inte handduk eller sarong, badkläder, gymnastikskor, vattenflaska. På tisdag behövs inte gymnastikskor. Smörj in era barn med solkräm redan på morgonen och skicka med så det finns en extra flaska på skolan.

Förskolan åker iväg på Muai Thai på torsdagmorgon.

 

Pop kan mail wan jan!

 

Önskar personalen på Sanuk