Veckobrev 38 – Hua Hin

I onsdags var det dags för oss att åka på terminens första utflykt! I närheten av skolan ligger ett stort vackert tempel som vi bestämde oss för att besöka. Det kändes lite pirrigt när skoltaxin kom för att hämta oss från skolan. Väl framme vid templet började vi med att tända rökelser vid ingången. Sedan fick vi träffa en av de sju munkar som bor där. Han berättade för oss om buddhismen, vi fick prova på att meditera och så fick var och en överlämna en gåva till honom. Han lyckönskade oss genom att skvätta vatten på oss med kvistar och delade ut armband till oss. Vi tog även en rundvandring i tempelområdet.
Precis när vi var färdiga med den började det regna riktigt ordentligt! Munken erbjöd oss att komma in och frågade om vi ville stanna kvar och äta lunch på templet medans vi väntade på att regnet skulle avta. Vi tackade så mycket för det generösa erbjudandet, men tog bilen tillbaka till skolan istället där vår skollunch väntade på oss.

På storsamlingen läste några elever upp sina fina texter de skrivit om tempelbesöket för föräldrarna. Vi arbetade även vidare med buddhismen på skolan. Några andra elever redovisade en bilduppgiften om färglära som vi arbetat med. Vi har pratat om grundfärger och komplementfärger. Det arbetet fortsätter även nästa vecka.

Åk 3-7
På idrotten fick eleverna den här veckan prova på att yoga. Veronica, som är en van yogainstruktör, höll i passet och gick igenom olika grundpositioner. Vilken koncentration och uppmärksamhet! Det andra idrottspasset ägnade vi åt olika bollövningar av olika slag.

Under veckan har vi haft lite extra fokus på matematiken. Det har arbetats med olika områden, allt ifrån primfaktorer till tallinjer. Arbetet har varit anpassat individuellt, utifrån varje elevs behov. Det har spelats, laborerats och vi har lärt oss av varandra. Det är roligt att se hur nyfikna eleverna är på varandras arbetsuppgifter. För många är det en ny och spännande erfarenhet att ha kompisar i olika åldrar i sin grupp.

För varje vecka som går kommer det flera och fler nya elever till skolan som vi välkomnar in i vår gemenskap. Det tycker vi är riktigt roligt och vi ser fram emot att träffa alla er barn med familjer som som står i startgroparna hemma Sverige också…! Känn er varmt välkomna till Sanuk!

Trevlig avkopplande helg!
Väl mött på måndag igen!

Önskar Personalen på Sanuk